Hírek

Litvánia, Gyirmót, Rákoskeresztúr…

Nagyon hiányzik a munka Vass Lászlónak, aki Litvániában, vagy Gyirmóton köthet ki.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Február elején arról cikkeztek az újságok, hogy Vass László lesz a litván szövetségi kapitány, László Csaba segítője a válogatottnál. Ők ketten már a Ferencvárosnál is együtt dolgoztak, de Vass több csapatnál tevékenykedett Csank János másodedzőjeként is. A mestert időközben kinevezték a Gyirmót trénerévé, Vass László azonban továbbra is Rákoskeresztúron él, és munkára vár. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: a litván vonal továbbra is él, és a győri lehetőség sincs kizárva, a Ferencváros pedig Zalaegerszegen is esélyes a vasárnapi bajnokin.

– Született-e már végleges döntés a litvániai szerepvállalásával kapcsolatban?
– László Csaba már kint van több hete, és a közelmúltban a családját is kivihette – válaszolta a Rangadó megkeresésére Vass László. – Az én ügyem sajnos lelassult, de továbbra is él. A szövetségben elnökválasztás volt, a régi főtitkár lett az elnök, a régi elnök pedig a főtitkár, vagy valami ilyesmi. Egy kicsit orosz megoldás… Mindez lelassította a folyamatot, és mostanában nincs is esemény. Balti Kupa lesz májusban, de az csak előkészületi mérkőzéseknek felel meg. Bízunk benne, hogy az új elnök is támogatni fogja Csaba kezdeményezését, mert a régi elnökkel már megbeszélte, de nem lett szentesítve a dolog.

– Tavaly augusztus végén távozott Zalaegerszegről, azóta mivel foglalkozik?
– A családdal és a futballal! Minden héten három meccset megnézek a helyszínen, ez lehet első vagy második liga, de mivel Rákoskeresztúron lakom, a múltkor kinéztem magamnak a Monor NB III-as mérkőzését, de oda végül nem jutottam el, mert kimentem Csank Jánossal a BKV Előre–Tatabánya meccsre. A futballt a tévében is nézem, és megy a nyelvtanulgatás is, autodidakta módon, mert azt mindig frissítem. Tehát elfoglalom magam, de munka már nagyon hiányzik!

– Apropó, Csank János! A mester nem hívta önt Gyirmótra?
– Azt mondta, jelenleg nagy a különbség pontszámban az MTK-hoz képest, nincs reális esély, hogy felkerüljenek, térjünk vissza rá nyáron, addigra a litván lehetőség is eldől. Janival is egyeztettem, ő is azt mondta, hogy vállaljam el, hiszen egy válogatott mellett dolgozni megtisztelő feladat, de lehet az is, hogy végül Gyirmóton kötök ki.

– Vasárnap Zalaegerszeg–Ferencváros meccs az élvonalban. Mit vár a találkozótól ön, aki mindkét csapatnál dolgozott?
– Mindig mondom a zalaegerszegieknek, akikkel beszélek, hogy a remény hal meg utoljára, és amíg matematikailag van esélyük a bennmaradásra, addig csinálni kell becsülettel. Persze, utána is. Pikantériája a találkozónak, hogy a Ferencváros régi edzője, Prukner László ül a hazaiak kispadján, és az is, hogy az FTC éppen a Zalaegerszeg ellen szerezte meg első győzelmét ebben a szezonban. Majdnem minden Fradi-meccsen kint voltam, és úgy látom, csapatként jobban működik, és több játékos is jó formában van. Jól működik az a rendszer, amit választottak, mindez a zalaiakra nem mondható el, és ott nem is látok jó formában lévő labdarúgókat, mintha elvesztették volna az önbizalmukat. Csapatként nálam esélyesebb a Fradi, ráadásul az idegenbeli eredményessége jobb is, mint az otthoni. Úgy tűnik, jobban fekszik nekik, ha ellenük kezdeményeznek, és ellentámadásokat vezethetnek.

Olvasói sztorik