Biztosan jutott döntőbe a Videoton

A Videoton hazai pályán szalonremi-jellegű meccset nyert meg 1-0-ra a Pápa ellen a Ligakupa-elődöntő visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, elődöntő, visszavágó
Videoton FC – Lombard Pápa Termál FC 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 800 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Videoton: Tujvel (Pajovics, 82.) – Szolnoki, Aposztolopoulosz, Vaskó, Hector – Gosztonyi, Mitrovics (Gyurcsó, a szünetben; Jeff Silva, 72.), Kovács I. (N. Nikolics, 65.), Evandro – U. Nikolics, Perics (Margitics, a szünetben). Edző: Paulo Sousa
Pápa: Takács T. – Tóth G., Szabó Z. (Tóth B., 78.), Enyingi, Dóczi – Szilágyi P. (Lovrencsics, 52.), Inutile (Arszics, 57.), Rodenbücher, Quintero, Présinger (Németh M., 81.) – Csermelyi (Seye, 72.). Edző: ifj. Bene Ferenc
Gólszerző: Vaskó (86.)
Továbbjutott: Videoton, kettős győzelemmel (4-0)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétköznap, munkaidőben rendezték a meccset, ezért hiába volt ingyenes a belépés, nem csoda, hogy csekély érdeklődés mellett kocogtak pályára a csapatok. Az érdektelenség betudható annak is, hogy a visszavágó előtt már lefutott volt a párharc, hiszen az első találkozót idegenben 3-0-ra megnyerte a Videoton.

Mindezek ellenére gólra törően, lendületesen kezdett mindkét együttes, és ez helyzetekben is megmutatkozott. Az első percek mezőnyjátékát követően az első helyzetet a hazaiak alakították ki, a negyedik percben Evandro és Uros Nikolics játszott össze, végül utóbbi lőtt kapásból, 24 méterről, az erős löketet Takács Tamás nagy bravúrral védte. Három perccel később Kovács István szép csellel csapta be Rodenbüchert, majd kapura fordult, 18 méterről lőtt, a labda alig ment a kapufa mellé. A 19. percben Takács kapus a tizenhatoson kívül elveszítette a labdát, Perics megpróbálta őt kicselezni, azonban hosszan tolta meg a játékszert, amelyre rávetődött a hálóőr.

A várakozásoknak megfelelően egyre jelentősebb mezőnyfölénybe került a házigazda. A 34. percben Kovács István 18 méterről tekert néhány centivel a kapu mellé. Két perc elteltével egy szögletet követően Vaskó Tamás elé került a labda, aki sarokkal Aposztolopoulosznak passzolt, a görög védő 14 méterről lőtt, de Takács Tamás nagyot védett. A 41. percben Quintero került ziccerbe, kapura lövés helyett azonban a beadást választotta, de középen nem érkezett senki.

A 49. percben Evandro indította a jobb szélen remek labdával Kovács Istvánt, aki Présinger mellől, kiszorított helyzetből kapura lőtt, a labda alig ment mellé. A 61. percben Rodenbücher lőtt 24 méterről kapura, Tujvel magabiztosan védett. A 73. percben előbb Evandro beadása után a gólvonal elől mentettek a vendégvédők, majd az ellentámadás végén Quintero kínálta meg Tujvelt egy nagy bombával 23 méterről, a kapus azonban vetődve védett. Kisvártatva Evandro bombázta Jeff Silva passzát az oldalhálóba. A 84. percben Jeff Silva szögletét Aposztolopoulosz fejelte kapura, de Takács óriási bravúrral védett. Az újabb szöglet után Vaskó Tamás elé került a labda, aki öt méterről a kapuba lőtt (1-0).