Hírek

Elszakadt Aleksidze combizma

A Győri ETO grúz támadója a Videoton elleni kupameccsen sérült meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mozgalmas napjai voltak Rati Aleksidzének a közelmúltban. Előbb a becserélését követő negyedik percben összeszedte második sárga lapját a Siófok elleni bajnokit, tehát kiállították, majd a Videoton elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágón megsérült.

A csütörtöki ultrahangvizsgálat után vasárnap újabb viziten járt Aleksidze, hogy az orvosok meghatározhassák a rehabilitációs folyamatot. A pontosabb diagnózis után kijelenthető: a legjobb esetben is csak a szezon utolsó egy-két meccsére szállhat be a csatár, a tavasz nagyobbik részén nem számíthat rá Pintér Attila vezetőedző – írja a klub honlapja.

A támadónak egy rossz mozdulat után elszakadt a combizma, egy hónap teljes pihenés után kezdheti csak el az edzéseket, a gyógyulás várható időtartama két-három hónap. Miután a bajnokságból alig tíz hét van hátra, valószínű szerencsés esetben is csak az utolsó fordulókra épülhet fel a grúz légiós.

A klubvezetők korábban úgy nyilatkoztak a támadóval kapcsolatban, hogy nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításához a tavaszi szezonban még bizonyítania kell, vagyis elképzelhető, hogy ezzel a sérüléssel tulajdonképpen be is fejeződik a győri pályafutása.

A 33 éves Aleksidze 2009 januárjában szerződött Győrbe, és 79 élvonalbeli meccsen 23 alkalommal volt eredményes. Ebben az idényben 16 találkozón három gólt szerzett, többször csak csere volt, és egyetlen összecsapást sem játszott végig.

Olvasói sztorik