Hírek

Idegenben is jobb a Videoton

A Videoton FC 1-0-ra nyert a Győri ETO FC otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

A továbbjutás már az első találkozón eldőlt, hiszen a Videoton 5-1-re nyert hazai környezetben. Ennek megfelelően nem esett egymásnak a két csapat az első percekben: mezőnyjáték zajlott a pályán. A 11. percben aztán Gyurcsó Ádám a tizenhatos sarkáról passzolt vissza Mitrovicsnak, ő Perics fejére varázsolta a labdát, aki hat méterről szép gólt fejelt (0-1). A 17. percben Ji-Paraná került helyzetbe, 14 méteres lövése Vaskó Tamáson megpattant, de Tujvel kapust nem csapta be, és magabiztosan védett. Három perccel később Brachi tekert kapura egy szabadrúgást, Stevanovics bravúrral védett. Ezt követően még inkább visszaállt a Videoton. A fehérváriak nem erőltették a támadásokat, de így is uralták a mérkőzést.

Az első félidő hajrájában némileg felpörögtek az események. Előbb Ji-Paraná beadását Aleksidze lőtte kapu fölé tíz méterről, majd Koltai Tamás tekert a kapu elé egy szabadrúgást, az előrehúzódó Stanisics közelről kapura fejelt, Tujvel magabiztosan védett. A 44. percben Aleksidze öt méterről hagyott ki óriási helyzetet.

A második félidőben még annyi eseményt sem lehetett feljegyezni, mint az elsőben. Az 52. percben Koltai került helyzetbe, elvitte a kapus mellett a labdát, de nagyon kisodródott, és lendületből nem tudott a kapuba találni. Öt perccel később Perics lőtte rá kapásból Gyurcsó beadását, de nem volt erő a labdában. A másik oldalon Kamber is kapásból próbálkozott, életerős lövését Tujvel hárította. A 65. percben Aleksidze vett le jól egy indítást, de végül kikeveredett a helyzetből, sőt megsérült, le kellett cserélni. A 85. percben Dinjar ívelt kapu elé egy szabadrúgást, Kamber azonban ígéretes helyzetből mellé fejelt. Maradt a 0-1, tehát idegenben is nyert a Videoton.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Győri ETO FC – Videoton FC 0-1 (0-1)
Győr, 1000 néző. Játékvezető: Szőts
Győr: Stevanovics – Takács Á., Stanisics, Szabó O., Babics – Koltai, Kamber, Pilibaitis (Pátkai, a szünetben), Ji-Paraná (Trajkovics, a szünetben), Dinjar – Aleksidze (Ahjupera 68.). Edző: Pintér Attila
Videoton: Tujvel – Brachi, Vinicius (Aposztolopoulosz, 78.), Vaskó, Szolnoki – Mitrovics, Tóth B. (Hector, a szünetben) – Gyurcsó (Margitics, 60.), Kovács I., Evandro – Perics. Edző: Paulo Sousa
Gólszerző: Perics (11.)
Továbbjutott: Videoton, kettős győzelemmel (6-1)
Olvasói sztorik