Hírek

A jövő héten dönthetnek a Puskás Stadionról

Legkésőbb jövő héten születhet kormánydöntés a Puskás Ferenc Stadionról és környékéről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A területen Orbán Viktor miniszterelnök szerint egy kis olimpiai központ valósulhat meg.

– A kormány előtt lévő tervek szerint nem bontjuk le a Puskás Ferenc Stadiont, amely a jövőben atlétikai stadionként funkcionálna tovább, az új nemzeti futballstadion, amelyet hatvanötezer néző befogadására terveznek, a jelenlegi Puskás Stadion és a Papp László Sportaréna közötti területen épülne fel – mondta a kormányfő a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótorna keddi sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök hozzátette: a végső döntés ugyan még hátravan, de ismeri a kormány tagjait, ezért ha totózna, fix egyesre venné, hogy elfogadják a javaslatot – írja az MTI.

Orbán Viktor nemcsak a magyar atlétika érdekeivel indokolta, hogy nem bontják le a Puskás Stadiont, hanem azzal is, hogy drágább a bontás, mint az építés. Megjegyezte, épp ezért megerősítik majd a lelátó felső karéját, hogy az ismét használható legyen. Az új, kizárólag futballcélokra épülő stadionnal kapcsolatban azt mondta, a munka várhatóan hamar megkezdődhet, de az átadásra a választásokig nem fog sor kerülni. Később arra tett utalást, hogy négy év múlva már szívesen nézne ott rangos meccseket.

– A Magyar Labdarúgó Szövetséggel egyetértésben született döntés a nagyobb stadionról. Nem szeretnénk olyan hibát elkövetni, hogy nem voltunk elég előrelátóak, és esetleg a későbbiekben kicsinek bizonyulna egy negyvenötezres aréna – mondta a befogadóképesség kapcsán a miniszterelnök, utalva arra, hogy korábban egy kisebb befogadóképességű létesítményről volt szó.

A Puskás Stadion környékén elmondása szerint a jelenlegi tervek alapján nemcsak az új aréna kapna helyet, hanem további sportlétesítmények is, épülne egy vizes központ, lesz kerékpáros pálya és vívócsarnok is, azaz amolyan kis olimpiai központ létesülne.

Olvasói sztorik