Hírek

Merre tovább?

Bognár Zsolt sajnálja az edző, Soós Imre távozását, amelyet korainak és elhamarkodottnak tart.

Kapcsolódó cikkek

Mint ismert, a téli szünetben alaposan megerősítette az egyébként is acélos keretét a Gyirmót FC, amely külföldi edzőtáborozással és komoly csapatok elleni edzőmeccsekkel készült a bajnokság tavaszi folytatására. Az Ajka ellen győzelemmel (3-0) nyitottak a kisalföldiek a bajnokságban, de Kozármislenytől azonban kikaptak (0-2), és a Dunaújváros Pálhalma elleni döntetlent (0-0) követően távozott az együttes vezetőedzője, Soós Imre. A vezetők szerették volna már a hét elején megtalálni a szakember utódját, ám ez a mai napig sem sikerült. A helyzet egyáltalán nem tűnik optimálisnak, főleg ha arra gondolunk, az NB II Nyugati-csoportjának 19. fordulójában, vasárnap délután a nagy rivális MTK vendége lesz az élvonalba jutásra pályázó Gyirmót. A két csapat között jelenleg kilenc pont a különbség az egy meccsel kevesebbet játszó fővárosiak számára…

A kisalföldiek 33 éves védője, Bognár Zsolt számára érthetetlen, hogy a jó felkészülés és a jó rajt után együttese miért torpant meg egy hét alatt. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, edz a csapat rendesen, tehát sok feladata nem lesz az új edzőnek. Ha azt irányt viszi tovább, amit Soós Imre csinált, akkor nem lesz nehéz dolga.

– Hogyan élték meg a vereséget, a vereséggel felérő döntetlent, és az edzőjük távozását?
– Az elmúlt hét történései miatt eléggé felforgatott állapotban vagyunk – jelentette ki a Rangadó megkeresésére Bognár Zsolt. – Nem tudtuk megverni az utolsó helyezett Dunaújvárost, ráadásul a meccs után vezetőedzőnk, Soós Imre felállt a kispadról. Ez alaposan megviselte a társaságot. Még nincs meg az utódja, bár Boros Lukács és Király József itt vannak, és viszik tovább az együttest, tehát a munkát ugyanolyan szinten elvégezzük, mint korábban. Össze lesz rakva rendesen a társaság, és a motivációval sincs probléma.

– Ráadásul a hírek szerint akadnak betegségek, sérülések is.
– Ezek nem olyanok, hogy hétvégére ne jönnének rendbe, inkább a fáradtság okozza, és idegi alapon vannak… Szerencse, hogy vasárnap lesz a meccs, így még van időnk, hogy rendezzük a belső dolgokat. Beszélgettünk az öltözőben, és mindenki át tudja érezni a meccs fontosságát. Mindenképpen szeretnénk nyerni.

– Egy vereség és egy döntetlen után Soós Imre lemondása elhamarkodott döntésnek tűnik.
– Személy szerint én is nagyon sajnálom, mert jó munkát végzett a klubnál, és abszolút nem miatta szerepeltünk így. Emberileg és szakmailag is felkészült edző, szerintem is korai és elhamarkodott volt… De ez nem csak az ő döntése volt, hanem a tulajdonosoké is. Lehet, ha nyerünk a Dunaújváros ellen, akkor is mennie kellett volna. De így döntöttek, el kell fogadnunk, bár még nem is találták meg az utódját. Mégis más, ha van egy vezetőedző, és ő határozza meg, kik, milyen szerkezetben játsszanak. Jó lenne, ha eldöntenék, merre tovább! Az biztos, hogy nehéz lesz olyan megoldást találni, ami jó lesz mindenki számára. Sok ponttal vezet az MTK, ezért talán az lett volna a legjobb, ha Soós Imre itt maradt volna a szezon végéig. Ebben a helyzetben nem lehet azt mondani egy új edzőnek, hogy legyen első a Gyirmót a bajnokság végén! Ez nem reális. Edz a csapat rendesen, tehát sok dolga nem lesz itt az új edzőnek. Ha azt irányt viszi tovább, amit Imre csinált, akkor nem lesz nehéz dolga. A tulajdonosok, és mi játékosok is szeretnénk az NB I-et! Ha ott lennénk szorosan az MTK mögött, akkor a következő bajnokságnak úgy mehetnénk neki, hogy mindenképpen nyerjük meg a csoportunkat!

– Mi okozta a botlást a legutóbbi két meccsen?
– Kozármislenybe elutaztunk két napra, és mindenki azt várta, hogy nyerni fogunk ott is. Két tizenegyessel kaptunk ki, de tulajdonképpen simán. Ez rányomta a bélyegét a folytatásra. A Dunaújvárostól nem kaptunk gólt, végigtámadtuk a meccset. Eleinte odaszorítottuk őket a kapujuk elé, de nem jött a gól, és egyre görcsösebbé váltunk. Végül null-null lett… Jó meccseket játszottunk a felkészülés alatt, megfelelően összeálltunk. Legyőztük kettő-nullra Horvátországban a Kecskemétet, amelyik egy első osztályú, jó csapat. A Haladást is megvertük, a Siófok ellen kettő-kettőt játszottunk. Az első tavaszi fordulóban az Ajkát simán legyőztük három-nullra, aztán jött egy hét, ami érthetetlen…

Sok nehézség

Soós Imre távozása után tehát a csapat mellett dolgozó két szakember, Boros Lukács és Király József készíti fel a Gyirmótot a tavasz rangadójára, de a trénerek nincsenek könnyű helyzetben. Szabó Csaba csapatkapitány térdműtétje után lábadozik. Varga László húzódása után pénteken kezdi meg az edzéseket. Cseri Tamást kiállították a Dunaújváros Pálhalma ellen, és egy mérkőzéstől eltiltották. Molnár Balázsnak fáj a combja, ezért kihagyja a csütörtöki edzést. Nagy Gábor megfázott, így két napja nem edzett. Tóth Zoltán gyúró pedig tüdőgyulladást kapott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik