Hírek

Bejelentették Pintér Attila érkezését

Hivatalossá vált, hogy ismét Pintér Attila lett a Győri ETO FC vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

A klub keddi sajtótájékoztatóján ugyan bemutatták a trénert, aki Csertői Aurélt váltja a kispadon, de a szerződést még nem írták alá a felek.

– Úgy gondoltuk, hogy egy vadonatúj vezetőedző legalább két-három hetet kért volna a csapat megismerésére, nekünk pedig erre most nincs időnk – indokolta Pintér kinevezését Klement Tibor.

A Győri ETO FC ügyvezetője hozzátette, hétfőn azért bontottak közös megegyezéssel szerződést Csertőivel, mert úgy látták, az együttes az elmúlt időszakban folyamatosan visszaeső teljesítményt nyújtott, s ezen saját eszközökkel nem tudtak változtatni.

– Pintér Attila, aki tavaly ilyenkor még a csapatot vezette, a játékosok nyolcvan-kilencven százalékát ismeri, felépített egy együttest, amellyel most tovább kell lépnie, mert a céljaink változatlanok: meg akarjuk szerezni a bajnoki címet, és ki szeretnénk lépni a nemzetközi porondra. Bízunk abban, hogy a lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróság áprilisban számunkra kedvező döntést hoz, és ennek nem lesz akadálya – mondta Klement.

A Győrt két évre, de legfeljebb egy alkalomra azért zárta ki a nemzetközi kupasorozatokból és büntette 50 ezer euróra az európai szövetség (UEFA), mert nem fizette ki időben észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárát. Az ügy jelenleg a nemzetközi Sportdöntőbíróság előtt van.

Pintér azt mondta, azért vállalta el a felkérést, mert szereti a kihívásokat és szeret első lenni.

– Valóban ismerem a játékoskeretet, az elmúlt évihez képest még erősödött is, főként a középpályán – tette hozzá a régi-új tréner. – Két és fél évvel ezelőtt azt mondtam, hogy az ETO-nak három évre van szüksége ahhoz, hogy bajnok és a nemzetközi porondon is eredményes legyen. Most jött el ez az időszak, immár csak fel kell tenni az i-re a pontot. A sorsunk már nemcsak a mi kezünkben van, de mi csak saját magunkkal akarunk foglalkozni. Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy győzzünk, vagy emelt fővel tudjunk lejönni a pályáról.

Pintér Attila – aki 1993-ban és 1994-ben másfél évig a klub játékosa volt – 2009 júniusában lett először a Győr vezetőedzője, első szezonjában mindjárt bronzérmet szerzett a csapattal, amellyel így az Európa Ligában indulhatott. A második számú kontinentális kupasorozatban a gárda a szlovák Nyitrát, majd a kazah Atyrau csapatát, s nagy meglepetésre a francia bajnokság akkori ötödik helyezettjét, a Montpellier-t is búcsúztatta, ám a selejtező utolsó körében már nem bírt a horvát Dinamo Zagrebbel.

A szakemberrel napra pontosan egy éve közös megegyezéssel bontottak szerződést azt követően, hogy a gárda a tízedik helyre csúszott vissza a bajnoki tabellán – írja az MTI.

Olvasói sztorik