Hírek

„Kaptunk egy maflást…”

A váciak jobban tudtak alkalmazkodni a rossz talajhoz, így érthető, hogy nyertek Kazincbarcikán.

Kapcsolódó cikkek

Idegenbeli győzelemmel kezdte a tavaszt a Dunakanyar-Vác, amely az NB II Keleti-csoportjának 16. fordulójában 1-0-ra nyert a Kazincbarcika otthonában. A borsodiaknak is megvoltak a helyzeteik, azonban rendre kimaradtak. A vendégek végig veszélyesebbek voltak a kapura, azonban Szabó Ádám bravúrjainak köszönhetően a házigazdának a hajráig sikerült kihúznia kapott gól nélkül. A végén egy szögletet követően Bene Attila centikkel csúsztatott a kapu mellé, majd szinte a következő támadásból egy szerencsés góllal eldöntötte a találkozó végkimenetelét a Vác. A hosszabbítás perceiben még egyenlíthetett volna a KBSC, azonban a vendégvédők a gólvonalról tisztázni tudtak!

Az agilisan játszó vendégek tehát bezsebelték a három pontot. A Rangadó.hu megkeresésére a győztes váciak trénere, Híres Gábor érthetően jókedvűen mesélt a találkozóról.

– Az első bajnoki mindig a legnehezebb. Aki sportol, az tudja a legjobban, hogy a nyitány soha nem könnyű – mondta a Vác edzője. – Egy tétmérkőzés nem hasonlítható össze egy edzőmeccsel. Ennek tükrében igazán értékes a Kazincbarcikáról elhozott három pont. Örülök a szép kezdésnek.

– Hogy zajlott a felkészülés? Az új érkezőket sikerült beépíteniük a csapatba?
– Szerencsére a téli felkészülésünk úgy sikerült, ahogy terveztük. A vezetőség biztosította számunkra a feltételeket, az edzőtáborozás összekovácsolta a csapatot. A legfontosabb szempont az átigazolásoknál az volt, hogy megtartsuk az értékeinket, ez sikerült is. Az érkezők közül a legnagyobb erősítést talán Palásthy Norbert jelenti. Ő egy igazi góllövő csatár, Kazincbarcikán is jól mozgott, nagy hasznára válhat az együttesnek. Kiss Róbertet és Aranyos Márkot sérülés, illetve betegség miatt még nem tudtam bevetni Kazincbarcikán, de a későbbiekben mindenképpen számítok rájuk.

– Mit vár a folytatástól? Mi a célkitűzés, illetve nagyjából hányadik helyre érhet oda a csapat?
– A lényeg az, hogy a csapat támadójátéka domináljon, így a nézőket is ki lehet csalogatni a mérkőzésekre. Konkrét céljaink nincsenek, de minél többször szeretnénk győzelmet ünnepelni, és majd a bajnokság végén meglátjuk, ez mire lesz elég.

Szabó János, a Kazincbarcika edzője a rossz nyitány miatt bosszús volt, de a tavaszt ő is reményekkel telve várja.

– Kaptunk egy maflást, amiért el vagyok most keseredve, ennek ellenére fel kell állnunk, és mennünk kell tovább – nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére a borsodiak trénere. – Sajnos nem mindent kaptam vissza azokból az elképzelésekből, amiket a fiúkkal megbeszéltem, hiányzott a tűz a játékosokból. A váciak jobban tudtak alkalmazkodni a rossz talajhoz, így érthető, hogy ők nyertek. A helyzeteink megvoltak, több koncentrációval jobb eredményt is elérhettünk volna. A bajnokságban szeretnénk a megkezdett úton járni, a középmezőny reális az erőviszonyok tükrében. Reménykedem, hogy az elkövetkezendő mérkőzéseken jobban összpontosítanak a srácok, és akkor nem lehet probléma.

NB II, Keleti-csoport, 16. forduló
Kazincbarcikai BSC – Dunakanyar-Vác 0-1 (0-0)
Kazincbarcika, 300 néző. Játékvezető: Takács J.
Kazincbarcika: Szabó Á. – Toplenszki, Nyisalovits, Komlósi, Tátrai – Fehér, Kovács P. – Nyitrai, Molnár G. (Vasas, 59.), Bene – Gomez. Edző: Szabó János
Vác: Héger – Juhász, Páles, Tányéros, Hegedűs – Króner, Gulyás, Albert, Arany (Berki, 80.) – Rusvay (Szabados T., 90.), Palásthy N. (Michel, 73.). Edző: Híres Gábor
Gólszerző: Michel (82.)
Olvasói sztorik