Hírek

Egervári nem beszél a Sousa-ügyről

A szövetségi kapitány lezártnak tekinti a Videoton vezetőedzőjével történt találkozása kapcsán nyilvánosság elé került ügyet.

Kapcsolódó cikkek

Vasárnap óta nagy teret kap a hazai sajtóban az a múlt heti eset, amikor Egervári Sándor szövetségi kapitány törökországi megfigyelő útjára utazva a repülőtéren kezet nyújtott Paulo Sousa Videoton-vezetőedzőnek, aki azonban nem fogadta a kézfogást. A szövetségi kapitány nem kívánta nagy dobra verni a történteket, ám mivel több szemtanúja is volt a találkozásnak, nagy nyilvánosságot kapott az eset.

Egervári Sándor először röviden nyilatkozott az ügyről, és kijelentette: – Minősíteni nem akarom a gesztust, szerintem ez a tréner munkáltatójának a feladata.

Kedden azonban Paulo Sousa közleményt hozott nyilvánosságra, amelyben Egervári Sándort hibáztatta a kézfogás elmaradásáért. A szövetségi kapitány délután érkezett haza Törökországból, és a közlemény kapcsán a következőt nyilatkozta az MLSZ honlapjának.

– Szokatlan eseménnyel indult a törökországi utazás, a Videoton vezetőedzőjének reakciója a kéznyújtásomra éppen olyan méltatlan volt, mint a mai magyarázkodása. Mivel a magyar válogatott előtt fontos feladatok állnak, értelmetlennek tartom, hogy az időmet és az energiámat Paulo Sousa szavainak cáfolására fordítsam. A kollégáimmal való esetleges vitáimat én a jövőben is európai módon igyekszem megoldani, ezzel az üggyel pedig a továbbiakban nem szeretnék foglalkozni – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Olvasói sztorik