Hírek

Saját döntésüket nem tartják be

Taggyűlési határozat van a kivásárlási árról, most mégis patthelyzet alakult ki a Haladásnál. Hova lett az 400 ezer eurós minimum?

Kapcsolódó cikkek

A két klub már elintézte az átigazolást, de Kulcsár Kornél még mindig nem írta alá a szerződését a Haladás Sopron Bank együttesével!

– Valóban nincs aláírt szerződése – erősítette meg a nyugat.hu információit Tóth Miklós ügyvezető. – Kulcsár Kornél szeretne egy kivásárlási árat is rögzíteni, amelyet mi a klub és az ő szempontjából sem tartunk jónak. Guzmics Richárd esetében szerepel egy minimális összeg. De ha szigorúan akarok fogalmazni, akkor egyetlen focistának sincs ilyen passzus a szerződésében. Az egy másik megállapodás a játékosok menedzserével!

Tóth Miklós a menedzserekkel kötött szerződésekről, és az abban szereplő összegekről nem árult el részleteket.

Némi támpontot jelent az a három évvel ezelőtt hozott taggyűlési határozat, amely szerint a Haladás értékesebb játékosainak 400 ezer eurós minimális kivásárlási árat szabtak meg a tulajdonosok. Úgy tudni, Kulcsár Kornél ennél magasabb összeget (ezzel csak jól jár a Haladás), a Kovács István eladásáért kapott 500 ezer eurót szeretné feltüntetni. Nincs még aláírt szerződése Iszlai Bencének sem. A középpályás akkor kanyarintaná rá a nevét a hároméves megállapodásra, ha a korábban megállapított 400 ezer eurót beleírnák!

A vezetőség azonban az ő esetében sem akarja rögzíteni ezt az összeget. Állítólag a két utóbbi játékos esetében az egyik tulajdonos „tollából” született is egy levél, amely szerint nem kell nekik a Haladásban játszaniuk…

Csak emlékeztetőül: Kulcsárt az egyik legtehetségesebb magyar focistának tartják, fiatal játékos, az utánpótlás-válogatott tagja. Iszlai Bence szintúgy válogatott, a Haladás kezdőcsapatának stabil tagja volt az őszi szezonban.

A nyugat.hu úgy tudja, ugyanez a tulajdonos nem emelt kifogást az ellen, hogy Guzmics Richárd a napokban két évvel meghosszabbított szerződésében meglepően alacsony, 250.000 euró legyen az az összeg, amiért a Haladás köteles elengedni külföldre.

Olvasói sztorik