Hírek

Dzsudzsák a 17. legdrágább a szezonban

A nyári átigazolásokat is beleszámítva Dzsudzsák Balázs volt a 17. legdrágább játékos a jelenlegi szezonban.

Kapcsolódó cikkek

A transfermakt.de honlap adatai szerint a Dinamo Moszkva 19 millió eurót fizetett a magyar válogatott szélsőért. Más források szerint ennél kisebb összegről, 14-15 millió euróról van szó, a Reuters pedig szintén 19 millió dollárral számol. Ezzel olyan játékosokat előz meg a listán, mint például az uruguayi Edinson Cavani (Napoli, 16 millió euró), a montenegrói Mirko Vucsinics (Juventus, 15 millió euró) vagy Bojan Krkics (AS Roma, 12 millió euró). A szezon legdrágábbja Agüreo volt, akiért a Manchester City 45 millió eurót sem sajnált.

Dzsudzsák, aki a téli időszak legdrágábbja címet is bezsebelte, ráadásul még nyári átigazolásával is bekerült a legjobbak közé, ugyanis az Anzsi Mahacskala 14 millió eurót fizetett a PSV Eindhovennek, ez a listán a 27. összeg – írja az MTI.

Az abszolút átigazolási csúcsot továbbra is Cristiano Ronaldo tartja, a portugál aranylabdás 2009-ben 94 millió euróért igazolt az angol Manchester Unitedből a spanyol Real Madridba. A második helyen a francia Zinedine Zidane 2001-es Madridba költözése áll, 73,5 millió euró ellenében.

A goal.com című honlap is összeállított egy listát a téli átigazolásokról, Dzsudzsákot a hetedik helyre rangsorolta a legnagyobb fogások között. Itt a brazil Thiago Motta vezet, aki az olasz Internazionalétól a francia Paris Saint-Germainhez igazolt.

Olvasói sztorik