Hírek

Dzsudzsák Balázs a Dinamo Moszkvába tart!

Az orosz élvonalban szereplő Anzsi Mahacskala csapatától a bajnokságban jelenleg harmadik helyezett Dinamo Moszkvához szerződik Dzsudzsák Balázs.

A magyar válogatott játékos téli szabadsága után visszarepült Oroszországba, de már nem utazott el az Anzsi edzőtáborába.

– A Dinamo Moszkva már korábban kiszemelte magának Balázst, miután a csapatnál jelenleg hiány van ballábas szélsőkből. A fővárosi klubnak a bajnokságban és a nemzetközi porondon is komoly céljai vannak, ezért kerestek egy elismert, nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékost erre a posztra – mondta az MLSZ honlapjának Vörösbaranyi József, a játékost képviselő menedzseriroda tulajdonosa. – A moszkvai klub tulajdonosa nemrégiben felkereste az Anzsi vezetőit, és a napokban sikerült megegyezniük egymással az átigazolásról. Balázs hétfőn utazott vissza Moszkvába, megkezdte a tárgyalásokat szerződéséről, amelyet várhatóan már ma este aláír!

Orosz források szerint Dzsudzsákért 19 millió eurót fizet a Dinamo, ebből 15 milliót azonnal átutal az Anzsinak. Dzsudzsák Balázs ezzel rekordot állít fel, ekkora összeget ugyanis korábban még soha nem fizettek magyar játékosért.

A Dinamo Moszkva jelenleg a harmadik az orosz bajnokságban, a második CSZKA mögött egy pont a hátránya, az éllovas Zenit hét egységgel előzi meg. Dzsudzsák Balázs olyan ismert játékosokkal szerepel majd egy csapatban, mint a német Kevin Kuranyi, az ukrán Andrij Voronyin, vagy a bosnyák Zvjezdan Misimovics. A csapat vezetőedzője a klub egykori játékosa, az ötvenéves Szergej Szilkin. A Dinamónak jelenleg nincs saját stadionja, a most épülő VTB Arena 2016-os átadásáig a csapat a Himki Arenában játssza hazai meccseit, csakúgy, mint a nagy rivális CSZKA Moszkva.

A Dinamo a Szovjetunió egyik legsikeresebb klubja volt, 11 alkalommal nyerte meg a bajnokságot, hatszor a kupát. Utolsó bajnoki elsőségét azonban 36 évvel ezelőtt szerezte, orosz bajnok még sosem volt, és Orosz Kupát is csak egyszer, 1995-ben nyert. Az utóbbi 15 évben mindössze egyetlen dobogós helyezést ért el a pontvadászatban (2008-ban a harmadik helyen végzett). A klub legnagyobb nemzetközi sikerének az 1972-es KEK-ezüstérem számít.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik