Hírek

Győzelemmel zárt az NB II-es válogatott

Győzelemmel zárta törökországi edzőtáborozását az NB II-es válogatott, amely Makra Zsolt góljával 1-0-ra nyert az Egyesült Államok ligaválogatottja ellen.

Kapcsolódó cikkek

Az azerbajdzsániak elleni döntetlen, majd a Rubin Kazany második csapatának magabiztos legyőzése már jelezte, jó formában vannak a törökországi edzőtáborozáson résztvevő NB II-es válogatott tagjai. Ugyanakkor Dárdai Pál szövetségi edző a harmadik találkozó előtt figyelmeztette játékosait, ezúttal vár majd rájuk a legnehezebb próbatétel – írja az MLSZ honlapja.

Az amerikai csapat játékosai fizikailag felülmúlták az előző két ellenfelet, akadtak közöttük kifejezetten érett, jó labdarúgók. Ezért is dicséretes az újabb győzelem. A találkozón ezúttal is – egy kivétellel – szóhoz jutott minden játékos, amire alkalmasint azért is szükség volt, mert a kinti terhelés miatt néhányukon már a fáradtság jelei is mutatkoztak. Ennek ellenére óriási akarással, a játék iránti alázattal, s a címeres mez iránti tisztelettel hajtott mindenki. A találkozó egyetlen gólja a 48. percben esett, a csapatkapitány, a mindhárom mérkőzést végigjátszó Makra Zsolt szerezte.

– Ismét némi megilletődöttséggel kezdett a csapat, de aztán fokozatosan magára talált – mondta értékelésében Dárdai Pál szövetségi edző. – A gól, ahogy a korábbi találkozókon is, megnyugtatta a társaságot, s attól kezdve irányítottuk a játékot. Talán ez volt a legnehezebb mérkőzésünk, a nehezebb győzelem, egyszerűen azért, mert most játszottunk a legerősebb ellenféllel.

A szövetségi edző hangsúlyozta, minden játékosa rendkívül jól végigdolgozta az edzőtábort, biztosan látszik majd rajtuk, hogy nem semmittevéssel, hanem komoly szakmai munkával töltötték a kinti napokat. Elismerését fejezte ki a stábnak, mert jó ellenfeleket, jó edzéslehetőségeket, jó pályákat sikerült lekötni, ezek is hozzájárultak az edzőtábor sikeréhez. Külön kiemelte segítői, Löw Zsolt és Kövesfalvi István munkáját is.

Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója, a Magyar Labdarúgó Szövetség NB II-es bizottságának elnöke így összegzett:

– Három mérkőzésen két győzelmet, s egy döntetlent ért el a csapat, öt szerzett gól mellett mindössze egyet kapott, azt is tizenegyesből. De nem csak ennek alapján, hanem a látott edzésmunkát is figyelve mondhatom, jól dolgozott mindenki. A Dárdai Pál, Löw Zsolt és Kövesfalvi István alkotta edzői stáb megmutatta, hogy bármilyen szakmai feladat ellátására alkalmas.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik