Hírek

Alves-ügy: fejlemény, majd cáfolat

A Videoton cáfolta, hogy vezetői megállapodtak a ciprusi Omonia Nicosia illetékeseivel André Alves téli távozásával kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

A magyar sportnapilap internetes kiadásának Ciprusról származó információi szerint a brazil André Alves vételáráról megállapodott a Videoton és az Omonia, így a csatár már télen távozik a magyar bajnoktól. Ezt több ciprusi internetes oldal is megerősítette.

Mint ismert, Alves már korábban megegyezett az Omonia Nicosiával, amellyel előszerződést is kötött, de a ciprusiak eddig nem jutottak dűlőre a csatár áráról a Videotonnal, és mivel Alvest a kontraktusa eredetileg a nyárig kötötte a fehérváriakhoz, úgy tűnt, csak fél év múlva csatlakozhat a szigetországi együtteshez.

Ehhez képest az állítólagos legfrissebb fejleménnyel kapcsolatban az igazság az, hogy a napokban nem igazán folytak megbeszélések az ügyben a felek között. Fehérvárról azt közölték, nincsen szó megállapodásról, lépniük pedig a ciprusiaknak kell, akik ismerik a magyar bajnok elvárásait.

A Videoton egyébként nemzetközi felkészülési mérkőzésen 2-1-re legyőzte a kínai bajnoki címvédő Kuangcsou Evergande együttesét. A Marbellán rendezett találkozón a kínaiak szerezték meg a vezetést, de Torghelle Sándor 31. percben szerzett góljával még a szünet előtt egyenlített a fehérvári csapat, majd a fordulás után a magyar válogatott támadó egy tizenegyest is kiharcolt, amelyet Brandao lőtt a kapuba, beállítva a végeredményt.

Olvasói sztorik