Foci vb 2014

Messi: Argentína nem csak rólam szól

A Barcelona sztárja nagyon várja a hollandok elleni, szerdai elődöntőt, ahol nem szabad gólt kapniuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A világbajnokság második elődöntőjét rendezik szerdán 22 órától. Sao Paulóban újabb dél-amerikai – európai ütközetre kerül sor. Ami biztos: Argentína és Hollandia közül kerül ki a németek döntőbeli ellenfele.

Lionel Messi úgy gondolja, honfitársai nélküle is eljutottak volna a világbajnokság elődöntőjébe, hiszen csapatuk nagyon erős. A 27 éves játékos remek formát mutat a brazíliai tornán, öt mérkőzésen négy gólt rúgott, de az előkészítésben is jeleskedett. Talán éppen emiatt érte sok támadás a dél-amerikai együttest, miszerint a csapat túlságosan is Messi-függő.

A vádakkal nem ért egyet a négyszeres aranylabdás, szerinte a csapat nem függ tőle.

– Egyáltalán nem értek egyet azokkal a kritikákkal, amelyek szerint Argentína nélkülem sehol sem lenne. A foci egy csapatjáték, így aki a fenti kijelentéssel él, téved. Valóban rúgtam néhány fontos gólt, amivel a válogatott hasznára voltam. Ám a csapat még tíz másik játékosból is áll, akik sokat tettek azért, hogy most itt tartunk – magyarázta Lionel Messi.

– Gonzalo Higauin a legfontosabb gólt lőtte a belgák ellen, és mindannyian nagyon boldogok voltunk, hogy az előnyünk kitartott a mérkőzés végéig. Mindenkinek mindenért meg kell küzdenie.

A Barcelona sztárja beszélt Angel di María helyzetéről is, aki sérülés miatt biztosan kihagyja a hollandok elleni elődöntőt.

– Angel szélsőjátéka nagyon fontos része a taktikánknak, remekül játszott a belgák ellen. Talán ezért is sokkoló volt számunkra a sérülése. Sokat futott el a széleken, ezzel lefoglalta az ellenfél védőit, így mi, csatárok több helyhez jutottunk. Nagyon fog hiányozni a játéka a hollandok ellen, de Argentína a legjobbját nyújtja nélküle is.

Messi nagy tisztelettel beszélt a hollandok eddigi eredményeiről, ám hangsúlyozta: létfontosságú lesz kapott gól nélkül megúszniuk a mérkőzést.

– Egy lépésre vannak a csodálatos céltól, ahogy mi is. A hollandok megérdemelték az elődöntőt, azonban mi is győzelemre készülünk. A találkozón nem szabad gólt kaptunk – mondta Messi.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik