Foci vb 2014

Kluivert szerint Robben a vébé legjobbja

A másodedző úgy véli, az elődöntőre készülő holland válogatott nagyon egységes, és nagy erőssége, hogy van egy klasszisjátékosa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden a brazilok hatalmas verést kaptak Németországtól (7-1), ezzel eldőlt, hogy kettejük közül az európai csapat játszhat döntőt a világbajnokságon. Az még kérdéses, hogy Hollandiával vagy Argentínával mérkőznek meg vasárnap.

Szerencsés csapat a holland, mert a másodedzője nem más, mint Patrick Kluivert, aki 38 évesen akár profi labdarúgó is lehetne még, hiszen Francesco Totti, az AS Roma csapatkapitánya csak két hónappal fiatalabb nála, hogy csak egy példát említsünk a sok közül. Kluivert 2008-ban fejezte be profi pályafutását, és csatlakozott a holland válogatott szakmai stábjához. A jelenlegi keret tagjai felnézhetnek rá, mert 79 mérkőzésen negyven gólt lőtt.

Kluivert elmondta, hogy a csapat nagyon elszánt, és nagyon sokat készül az Argentína elleni elődöntőre. A mérkőzést szerdán, magyar idő szerint 22 órától játsszák Sao Paolóban.

– Lehet, hogy külön-külön nem a legjobb játékerőt képviseljük a világon, de csapatként nagyon erősek vagyunk – mondta Kluivert. – Van egy Arjen Robbenünk, aki az én szememben a világbajnokság legjobb játékosa. Ő egy igazi klasszis és hatalmas segítség a csapatnak.

Kluivert kitért arra is, mekkora szívfájdalom volt a 2010-es világbajnoki döntőt elveszíteni Spanyolország ellen, Dél-Afrikában. Több lehetőségük is volt a hollandoknak a mérkőzés megnyerésére, de nem éltek velük, majd a hosszabbításban Iniesta találatával a spanyolok örülhettek.

– Nagyon fiatal a csapat, de mindenki előtt egy cél lebeg, megnyerni a világbajnokságot. A játékosok motiváltak, és mindent el fognak követni, hogy megvalósítsák ezt az álmot. Egy alagútba éreztük magunkat kétezer-tízben, ahol nem láttuk a fényt. Ez egy olyan csapás volt, amit senki sem akar megtapasztalni.

Kluivert egyszer akár vezetőedző is lehet a holland válogatott élén. Mint tudjuk, Louis van Gaal a világbajnokság után a Manchester United vezetőedzője lesz, így megüresedik a jelenlegi posztja, amit Guus Hiddink vesz át.

– Fantasztikus érzés, hogy olyan edző mellett tölthettem el időt, és tanulhattam, mint amilyen Louis van Gaal. Brazíliát egy világbajnoki trófeával akarom elhagyni. Most ez az egyetlen dolog, ami számít, és ami foglalkoztat. Természetesen egy nagyon jó érzéssel fog eltölteni, hogy részese lehettem ennek a sikernek – mondta Patrick Kluivert.

Olvasói sztorik