Foci vb 2014

Mascherano a hollandokról beszél

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az argentin válogatott szerdán Hollandia ellen játszik a világbajnoki döntőbe jutásért, Sao Paulóban. Ha megnyerik a mérkőzést, 1990 után ismét finálét játszhatnak.

Javier Mascherano szerint ha nyerni akarnak, úgy kell játszaniuk, mint Belgium ellen a negyeddöntőben, le kell zárniuk a területet a gyors szélsők elől.

– Megpróbáljuk lezárni előttük a területet. Nem szabad hagynunk, hogy legyen területük futni. Gyorsabbak és erősebbek is, mint mi, ezért erre nagyon oda kell figyelnünk. Meg kell tartanunk a labdát és várni a megfelelő pillanatra, hogy támadhassunk, mint Belgium ellen – mondta a Barcelona labdarúgója egy sajtótájékoztatón.

Az argentinok védője, Jose Maria Basanta szerint, a következő mérkőzés lesz a legkeményebb és a legfontosabb eddig a tornán. A mexikói Monterrey futballistája úgy véli, Argentínára két nagyon nehéz mérkőzés vár és ezeket sikeresen kell megvívniuk, ha világbajnokok akarnak lenni. Először Hollandiát, majd a Brazília–Németország győztesét kell megverniük.

– Most egy gyönyörű valóságot élünk és csak rajtunk múlik, hogy tudunk-e történelmet írni. Nem csak a következő mérkőzést kell megnyernünk, hogy elérjük a célunkat. Mentálisan nagyon erősnek kell lennünk – mondta Basanta.

Olvasói sztorik