Foci vb 2014

„Tudom a titkot David Luizról”

Andre Schürrle jól ismeri a brazilokat, londoni barátaival azonban kedden ellenfelek lesznek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Németország a brazilokkal találkozik a világbajnokság keddi elődöntőjében, a találkozó előtt pedig Andre Schürrle kerülhet középpontba a német csapatnál. A Chelsea támadója jól ismeri a brazilok több játékosát, hiszen hétről-hétre Oscar, Willian és Ramires oldalán együtt készült Londonban, David Luiz pedig csak júniusban igazolt el a PSG-be.

Schürrle leszögezte: a világbajnokság ideje alatt nincs kapcsolatban londoni klubtársaival, hiszen most riválisok, éppen ezért német csapattársait segíti felkészíteni a brazil játékosokból.

– Természetesen, ha valaki megkérdezi, hogyan lehet megfékezni Oscart vagy éppen David Luizt, itt vagyok és segítek – mondta Schürrle. – A torna kezdete óta nem léptünk egymással kapcsolatba. Most ellenfelek vagyunk, ezért még szöveges üzenetet sem váltottunk egymással.

Joachim Löw szövetségi kapitány általában csak csereként számol a fiatal támadóval, hiszen Portugália, az Egyesült Államok, Algéria és Franciaország ellen is a padról szállt be Schürrle. A játékos eddig egy gólt jegyzett a tornán, ám elárulta: nagyon szeretne játszani a brazilok ellen is.

– Nagyszerű lenne, ha játszhatnék a házigazda ellen, hiszen ott vannak a Chelsea-s barátaim.

A két válogatott kedden, magyar idő szerint este 22 órától küzd a döntőbe kerülésért.

Olvasói sztorik