Foci vb 2014

Ronaldo: nem biztos Brazília győzelme

A brazilok egykori kedvence, a Fenomén nem biztos honfitársai továbbjutásában a Kolumbia elleni negyeddöntőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Természetesen az egykori Aranylabdás akkor lenne a legboldogabb, ha Brazília már az elődöntőre készülhetne, de előzetesen úgy látja, kemény mérkőzés vár honfitársaira Kolumbia ellen. Ronaldo azt reméli, hogy az elődöntőben a Franciaországot kiejtő németekkel találkozhatnak.

Ő is jól tudja, hogy a brazil szurkolók győzelmet és lenyűgöző játékot várnak kedvenceiktől, a dél-amerikai rivális azonban nem ígérkezik könnyű falatnak. Jose Pekerman gárdája egyike volt azon három csapatnak, amely hosszabbítás nélkül jutott a legjobb nyolc közé, miközben Brazília a chileiek ellen túlórázni kényszerült és csak tizenegyesekkel lépett tovább.

Ronaldo hisz a győzelemben, ám próbál óvatos maradni.

– Chile ellen sokat szenvedtünk, miközben Kolumbia nagyon könnyedén és remek játékot mutatva jutott tovább. Ráadásul ott van a soraikban a vébé nagy felfedezettje, James Rodríguez is.

Az egykori világbajnok a rivális új csillagát is méltatta.

– Nagyon különleges fiú. Azonban bízok a mieinkben, bár a sikerünkben nem vagyok biztos.

A brazil csapatban eddig Neymar jelentette a különbséget, a 22 éves Barcelona játékos négy gólt lőtt, így második a rangsorban James mögött. A brazilok csillaga szemmel láthatóan nagyon jól kezeli a rá nehezedő nyomást. Ronaldo úgy látja, Neymar eddig minden elvárásnak magasan megfelelt, és ő lehet a kulcsfigura Kolumbia ellen is.

– Eddig nagyon jól teljesít Neymar. Megvan benne a karakter, hogy igazi nagy bajnok legyen, nem csak a technikai tudása utánozhatatlan.

Ronaldo természetesen izgatottan várja az esti összecsapást.

– Ma este az egész világ ezt a mérkőzést nézi majd, még ha sokan most még csendesek és nyugodtak is. Hamarosan mindenki lázba ég.

A sorslásnak köszönhetően lehetséges, hogy dél-amerikai finálét rendeznek július 13-án, sokan izgatottan várják, vajon összejön-e a brazil-argentin álomdöntő.

– A futballtörténelem egyik legcsodálatosabb ajándéka lenne. De odáig az út még nagyon hosszú – mondta Ronaldo.

A világbajnokság első negyeddöntőjében – magyar idő szerint 18 órától – Németország–Franciaország mérkőzést rendeznek. A nagykövetként tevékenykedő klasszis az ottani esélyekről is beszélt.

– Remélem, Löw csapata nyer, Klose pedig gólt lőtt a franciáknak és ő lesz minden idők legeredményesebb játékosa a vébék történetében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik