Foci vb 2014

Egervári továbbra is bízik az európaiakban

A magyar válogatott előző szövetségi kapitánya úgy gondolja, hogy három csapat képviseli majd kontinensünket az elődöntőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor továbbra reálisnak tartja, hogy a brazíliai világbajnokságon a legjobb négy közé három európai csapat kerüljön be – erről előszöra Rangadó.hu előzetesében beszélt a torna kezdete előtt. Csank János soha nem látott ennyi grundfocistát.

A magyar válogatott két korábbi szövetségi kapitánya értékelt a brazíliai vébé kapcsán. A közelmúltban Egervári egyszer, Csank pedig kétszer nyilatkozott a Rangadó.hu oldalon a világbajnokságról, és most a Sport TV Mai helyzet című műsorában is megszólaltak.

Megállapították, hogy valóban más ez a vébé, mint a korábbiak: kiegyensúlyozottak a mérkőzések, sok kis ország szerepel remekül és kezdi utolérni az igazán nagyokat. Csank János elmondta, hogy sok kis közép- és dél-amerikai, kevésbé esélyes ország éhes a sikerre.

– Ontják a futballistákat, akik rendkívül képzettek. Ennyi grundfocistát nagyon régen lehetett látni, és egy részük már Európában játszik. De egyik játékosukra sem lehet mondani, hogy ne lenne jó viszonyban a labdával – mutatott rá Csank, hogy vajon mi a titka a kevésbé esélyes, kis országoknak.

Egervári hozzátette, ha a legkevésbé esélyes csapatokat nézi, majdnem minden játékosuk európai élcsapatban futballozik. Csank azt látja, van egy olyan taktikusság, amiben Európa jobb, hiszen tudatosabb az európai foci.

A két egykori szövetségi kapitány osztotta egymás nézetét a brazil válogatott szereplésével kapcsolatban. Egervári elmondta, könnyen előfordulhat, akár a következő mérkőzésen, hogy a brazilok elbúcsúznak. Csank a brazilok középpályáját találja szürkének, illetve azt a hosszú passzos játékot emelte ki, ami nem igazán hatékony egy európai csapattal szemben.

Arra, hogy vajon a negyeddöntőre enyhül-e a teher az esélyes válogatottak vállán, Egervári kiemelte, hogy alaposságuk, kevés hibájuk miatt a németek képesek elverni a franciákat, és kulcsjátékosaik el tudnak dönteni egy mérkőzést.

– Nagy meglepetés a későbbiek folyamán nem lesz, ha csak Kolumbia nem győzi le Brazíliát, amit én előrevetítek – latolgatta az esélyeket Egervári. – Még az is előfordulhat, hogy a legjobb négy közé három európai csapat kerül be a vébén, ez nem lenne nagy meglepetés.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik