Foci vb 2014

Löw: Lahm marad a középpályán

A német szövetségi kapitány a Franciaország elleni negyeddöntőben is ragaszkodik taktikai elképzéséhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Joachim Löw megerősítette: a soron következő, franciák elleni mérkőzésen is a középpályán számít Philipp Lahmra, aki eredeti posztját tekintve jobbhátvéf, ám a nemzeti csapatban egyre inkább egy sorral feljebb kap szerepet.

– Már meghoztam a döntésemet Lahm szereplésről. Kitartok emellett és nem kívánok rajta változtatni – mondta az 54 éves szövetségi kapitány. – Lahm csak abban az esetben játszhat jobbhátvédet, ha vészhelyzet alakul ki. Több olyan játékos is van a csapatunkban, akik remek képességeiknek köszönhetően több poszton is bevethetőek. Tudom, mindig lesznek arról viták, ki, miért és melyik poszton játszik.

Löw arra is törekedett, hogy megvédje Lahmot és Özilt, akik az elmúlt időszakban a támadások kereszttüzébe kerültek.

– Nem értem a Mesutot kritizálókat, de ugyanaz a helyzet Philipp esetében is. Özil kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kétezer-tízes és a kétezer-tizenkettes tornán. Ezt nem tudom elfelejteni, ezenkívül pedig maximálisan bízom a játékosaimban – akkor is, ha kicsit gyengébb formát mutatnak.

A kapitány így emlékezett vissza az algériai elleni mérkőzésre:

– Egyszerű hibákat követtünk el, a labdákat viszont túl sokszor veszítettük el. Úgy gondolom, nem játszhatunk minden mérkőzésen fantasztikusan. A győzelem viszont kötelező – ebben pedig nem hibáztunk.

Olvasói sztorik