Foci vb 2014

Könnygázzal csillapították az argentin szurkolókat

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Könnygázt és villanógránátokat vetett be a rendőrség Brazília legnagyobb városában, hogy feloszlassa azt a több ezer focirajongóból álló tömeget, amely fékevesztetten ünnepelte az argentin válogatott Svájc felett aratott győzelmét a világbajnokság keddi nyolcaddöntőjében.

Sao Paolo rendőri vezetők elmondták, hogy a majdnem háromezres, többnyire argentinokból álló tömeg helyi idő szerint a kedd esti órákban kezdte a zajos ünneplést a város Vila Madalena nevű negyedében és ennek csupán a hatóságoknak sikerült véget vetniük szerda reggel.

Miután többen sörösüvegekkel dobálták meg a helyszínre kiérkező mintegy száz rendőrt, a biztonsági erők könnygázt és villanógránátokat alkalmaztak a tömeg lecsillapítására a hatósági beszámoló szerint. Az incidens során senki nem sérült meg és senkit nem vettek őrizetbe a rendőrök.

Sao Paolo polgármestere elmondta, a hatóságok beavatkozására azért volt szükség, mert a negyed jellemzően felső középosztálybeli lakói panaszt tettek a rendőrségen az egész héten át tartó zaj és az utcákon folyó kábítószer-kereskedelem miatt.

A szurkolók mindenesetre értetlenül álltak az eset előtt. A Folha de Sao Paulo című helyi lapnak egy amerikai turista azt mondta: „jó, hogy az amerikai kormány figyelmeztetett a rendőri erőszakra. A brazilok nagyon barátságosak, de miért kell velünk így bánni? Csupán a világbajnokságot ünnepeljük”.

Az argentin válogatott hosszabbításban 1-0-ra győzte le a svájci csapatot a nyolcaddöntőben.

Olvasói sztorik