Foci vb 2014

Isten keze után 28 évvel: Isten kapufája

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Huszonnyolc évvel az emlékezetes Isten keze után ezúttal Isten kapufájáról ír az argentin sajtó, miután a válogatott a brazíliai világbajnokság nyolcaddöntőjének hajrájában csak nagy szerencsével menekült meg az egyenlítő góltól Svájc ellen.

Az Olé című újság nevezte el így a Sao Pauló-i stadion egyik kapujának bal oldali kapufáját, amely útját állta a labdának Blerim Dzemaili fejese után. A játékszer aztán visszapattant a svájci játékoshoz, majd róla az alapvonalon túlra. Az Olé honlapján a videó mellett fényképeket is bemutat a jelenetről, és az egyikre egy montázsban Ferenc pápa képét is odaszerkesztette a kapufa elé. A katolikus egyházfő argentin, és köztudottan nagy futballrajongó, a csapat vébé-főhadiszállását egy óriási plakát is díszíti, amely a válogatott és a pápa találkozóját örökíti meg.

A mára már legendás Isten keze-jelenet a 28 évvel ezelőtti, mexikói vébén történt: a világbajnoki címig vezető úton az argentinok úgy verték meg a negyeddöntőben az angolokat, hogy Diego Maradona egyik góljánál kézzel juttatta a hálóba a labdát. Amikor az esetről kérdezték azt mondta: a gólt Isten keze és Diego feje szerezte.

Az argentinok kedden Angel di Maria 118. percben szerzett góljával nyertek, és jutottak a negyeddöntőbe, ahol Belgium lesz a riválisuk.

Olvasói sztorik