Foci vb 2014

Kulcsemberei nélkül Belgium?

Kompany játéka kérdéses, Vermaelen pedig szinte biztosan kihagyja az USA elleni nyolcaddöntőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedd este, magyar idő szerint 22 órától Belgium válogatottja az Egyesült Államokkal mérkőzik a világbajnokság utolsó nyolcaddöntőjében. A belga kapitány, Marc Wilmots dolgát nehezíti, hogy két kulcsjátékosa, Vincent Kompany és Thomas Vermaelen játéka is kérdéses.

Előbbi játékosról a kapitány elmondta, térdsérülése miatt szinte biztosan nem kerül be a keretbe, míg Kompany az ágyékával bajlódik, így könnyen lehet, hogy csak a kispadon kezd. Marouane Fellaini viszont tejes munkát végez, az ő játéka nem forog veszélyben.

– Nem tudom, Vincent vállalja-e majd a játékot, rendbe jön-e a mai meccsre – mondta Marc Wilmots. – Meglátjuk, hogyan alakul. Thomas esetében kevés volt az idő, hogy rendbe jöjjön, így ő csak a negyeddöntőktől állhat a rendelkezésemre. Egy-két napon belül edzésbe állhat, ha továbbjutunk, már ő is játszani fog. Marouane viszont teljesen egészséges, nincs problémája.

Mint ismert, Belgium mindhárom mérkőzését megnyerve jutott tovább a H-csoportból. Ellenfele, az Egyesült Államok a németek mögött zárt másodikként a G-jelű négyesben.

Olvasói sztorik