Foci vb 2014

Szenvedélyesek és elszántak

Jérome Boateng szerint téved, aki azt hiszi, hogy már a negyeddöntőben érezhetik magukat a németek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Németország hétfő este Algériával játszik a legjobb nyolc közé kerülésért. Minden bizonnyal ott lesz a németek kezdőjében a Bayern München védője, Jérome Boateng. A klubszinten az utóbbi években mindent megnyerő hátvédnek ez a második világbajnoksága, és reméli, hogy brazíliai tornán is tovább tudja gyarapítani a trófeái számát.

– Nagyszerű játékosaink vannak, akik igazi minőséget képviselnek akár a kezdőben, akár a kispadon. Bármikor tudjuk variálni a játékunkat, és mindegyikünk egy szempillantás alatt tudja befolyásolni a mérkőzést. Ez mindenképp egy pluszt jelent számunkra – kezdte a német Boateng.

A Bayern München játékosa nagyon fontos része Joachim Löw védelmének, amely eddig két meccset is kapott gól nélkül hozott le, és összesen is csak kétszer találtak az ellenfelek a német kapuba. Érdekes módon azt a két találatot is a Ghána elleni második félidőben kapta a csapat, amikor Boateng kisebb sérülés miatt már nem volt a pályán.

– A Ghána elleni második félidő nagyon nyílt játékot hozott, bármelyik csapat megnyerhette volna a találkozót, és nem voltunk elégedettek. Portugália és az USA ellen azonban jól teljesítettünk, úgyhogy összességben boldogok lehetünk. Magabiztosan nyertük meg a csoportunkat és a következő lépés Algéria legyőzése lesz.

A 25 éves, afrikai származású védő igencsak veszélyes ellenfélnek tartja Algéria válogatottját.

– Nagyon elszántan és hatalmas szenvedéllyel futballozik a hétfői ellenfelünk. A játékosaik francia gyökerekkel rendelkeznek, és a legtöbben Franciaországban is nevelkedtek, emellett pedig ritkán látni fizikálisan ennyire erős csapatot. A támadóik gyorsak, a védelmük pedig erős. Óriásit téved, aki azt hiszi, hogy már elkezdhetünk a negyeddöntőn gondolkozni, ugyanis egy kiváló képességű csapattal találkozunk. Mi azonban nagyon koncentráltak vagyunk, mert tudjuk, hogy nehéz meccs előtt állunk, ahol kőkemény ellenféllel játszunk. Nincs vesztenivalójuk, de nekünk csak magunkkal kell törődnünk. Biztos vagyok benne, hogy csúcsformában leszünk és kiharcoljuk a továbbjutást – mondta Jérome Boateng.

Olvasói sztorik