Foci vb 2014

Nincsenek már könnyű ellenfelek

Diego Milito úgy véli, hogy a kevésbé ismert csapatok is felveszik a harcot az óriásokkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A keddi játéknapon eldőlt, hogy a 2010-es világbajnokság után idén sem jut tovább csoportjából az olasz válogatott. Uruguay ellen egy döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy bekerüljön a legjobb 16 közé, Marchisio kiállítása után azonban Godin a hajrában betalált, így az uruk 1-0-ra megnyerték az összecsapást.

A karrierjének nagy részét a Serie A-ban töltő Diego Milito a goal.com szakportálon reagált az olaszok kudarcára, és Cesare Prandelli szövetségi kapitány meccs utáni, azonnali lemondására.

– Nehéz elemezni, hogy egy edző miért mond le rögtön a mérkőzés után, de az biztos, hogy a rossz eredményt követően sok gondolat átfuthatott a fején, hiszen Olaszország sokat várt ettől a csapattól. Az olaszoknak vannak olyan játékosaik, akik miatt joggal hihették azt, hogy sokáig menetelhetnek ezen a tornán. Gianluigi Buffon is azt nyilatkozta, hogy ezzel a gárdával messzire kell jutni, máskülönben kudarc a szereplés. A bukás bekövetkezett, ezért kellett lemondania a szövetségi kapitánynak – kezdte a korábbi argentin válogatott Diego Milito.

Az olasz Internazionale csatára úgy véli, mindenkinek meg kell értenie, hogy a mai futballban nincsenek könnyű ellenfelek és könnyű meccsek, ezért esnek ki egymás után a nagyobb válogatottak.

– Úgy gondolom, összességében nagyon jó játékot hoz a mostani világbajnokság, rengeteg a meglepetés. Ha valaki benne van a futballban, akkor az tudja, hogy nincsenek többé könnyű meccsek és könnyű ellenfelek. A kétezer-tizenegyes Copa Americán már tapasztalhattuk, hogy Costa Rica egy fiatal, ígéretes csapat, de azért meglepett, hogy az olaszokat és az angolokat is kiejtették. A futball nagyon magas szintre lépett, és a nem annyira ismert kis csapatok is megtanultak küzdeni, felvenni a harcot az óriásokkal. Sok ilyennek lehettünk már szemtanúi ezen a tornán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik