Foci vb 2014

Hárman hajtanak egy helyre

Kolumbia már biztos továbbjutó, és a C-csoport többi csapatának is van még esélye a nyolcaddöntőbe kerülésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Abból a szempontból az egypontos Japán van a legkedvezőbb helyzetben, hogy Kolumbia ellen lép pályára, hiszen riválisa akár rá is pihenhet az egyenes kieséses szakaszra. A dél-amerikaiak viszont még nem biztosították a csoport első helyét, és azt ígérik, hogy a harmadik fordulóban sem vesznek vissza eddigi tempójukból.

– Mindig a következő feladatra koncentrálunk, most Japán következik. Nehéz meccs lesz, de javulni akarunk és győzni – fogadkozott Cristian Zapata, a kolumbiaiak középhátvédje.

A második továbbjutó-helyért küzdők közül a pontszámot tekintve az egy győzelemmel rendelkező Elefántcsontpart van a legkedvezőbb helyzetben, és az eddig visszafogottan teljesítő görögök ellen esélyesnek számít.

– Kolumbia ellen nem érdemeltünk vereséget, ám most már csak a görögökkel szabad foglalkoznunk. Le kell győznünk őket, mert így juthatunk a következő körbe – vázolta a tanítványaira váró egyértelmű feladatot Sabri Lamouchi, az elefántcsontpartiak szövetségi kapitánya, aki azt is jelezte, hogy nem tervez változtatást az eddigi kezdőcsapatához képest.

A szakember Yaya és Kolo Touréra is számíthat, akik úgy döntöttek, testvérük múlt heti halála ellenére a válogatottal maradnak. Az afrikai ország csapata még sosem jutott be a nyolcaddöntőbe a vébén, és most nem csak a játékosok, de a hazai szövetség is érzi a lehetőséget, ezért a vezetők már bejelentették, hogy az eredetileg beígért bónusz dupláját, fejenként 25 ezer eurót kapnak a játékosok, ha győznek kedden.

A görögök szintén bizakodóak, annak ellenére, hogy mindössze egy ponttal, rúgott gól nélkül, mínusz hármas gólkülönbséggel állnak a négyes utolsó helyén.

– A japánok elleni meccs minden nehézsége ellenére egyértelműen javulóban van a játékunk, és mindenki szeme előtt az a cél lebeg, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe – mondta Kosztasz Kacuranisz, a görögök 35 éves csapatkapitánya, aki kiállítása miatt nem játszhat a sorsdöntő összecsapáson.

A világbajnokság keddi programja

D-csoport, 3. forduló:

Olaszország–Uruguay, Natal 18 óra, játékvezető: Rodríguez (mexikói)

Costa Rica – Anglia, Belo Horizonte, 18 óra, játékvezető: Haimoudi (algériai)

C-csoport, 3. forduló:

Japán–Kolumbia, Cuiabá, 22 óra, játékvezető: Proenca (portugál)

Görögország–Elefántcsontpart, Fortaleza, 22 óra, játékvezető: Vera (ecuadori)

Olvasói sztorik