Nemzetközi foci

Hátrányból fordítottak az elefántok

Elefántcsontpart 2-1-re legyőzte Japán csapatát a vébé C-csoportjának első fordulójában.
Világbajnokság, C-csoport, 1. forduló
Elefántcsontpart–Japán 2-1 (0-1)
Recife, 46 ezer néző. Játékvezető: Osses (chilei)
Elefántcsontpart: Barry – Aurier, Bamba, Boka (Djakpa, 75.) – Zokora, Tiote, Y. Toure, Die (Drogba, 62.) – Kalou, Gervinho, Bony (Ya Konan, 78.). Szövetségi kapitány: Sabri Lamouchi
Japán: Kavasima – Ucsida, Josida, Nagatomo, Morisige – Haszebe (Endo, 54.), Jamagucsi, Honda, Kagava (Kakitani, 86.) – Oszako (Okubo, 68.), Okazaki. Szövetségi kapitány: Alberto Zaccheroni
Gólszerzők: Bony (64.), Gervinho (66.), illetve Honda (15.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Meglepetésre Drogba és Kolo Touré nélkül lépett pályára az afrikai csapat. A 16. percben Honda balról kapott labdát a tizenhatos vonalán, az átvétellel becsapta Yaya Tourét, majd 14 méterről a rövid felső sarokba bombázott (0-1). A 64. percben Aurier adott középre jobbról, a középen érkező Bony pedig hét méterről, előrevetődve a jobb alsó sarokba csúsztatott (1-1). Két perccel később ismét Aurier csavarta a labdát középre jobbról, ezúttal pedig az ötös vonalán álló Gervinho fejelte a labdát a rövid sarokba (2-1).

Az afrikaiak nagy elánnal kezdték a mérkőzést, az első negyedóra végén mégis a japánok szereztek vezetést az első valamirevaló helyzetükből. Ezt követően is Elefántcsontpart irányította a játékot, sorra vezette akcióit, úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor egyenlít, azonban a szünetig nem sikerült betalálnia az önfeláldozóan védekező ázsiaiak kapujába.

Elefántcsontpart csapata nem tudta átmenteni lendületét a folytatásra, így viszonylag eseménytelenül telt a második félidő eleje, aztán ahogy beállt csereként Didier Drogba, azonnal megélénkült a játék, és két perc alatt megfordították az eredményt. Ezt követően visszaesett a színvonal és az iram is, Japán nem tudott újítani, így riválisa biztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.

Az afrikai gárda csütörtökön az első fordulóban szintén nyerő Kolumbiával, míg Japán a hozzá hasonlóan vesztes Görögországgal találkozik a második körben.

Olvasói sztorik