Bajnokok Ligája bajnokok ligája

B-csapattal a Spurs: garantált az újabb Barca-gála?

A BL-ben két hete már hengerelt a katalán együttes, Londonban is hasonlóra készülhetnek.

A héten már a Bajnokok Ligája második csoportmérkőzéseire kerül sor, szerdán pedig az FC Barcelona is pályára lép, a katalánok a Tottenham Hotspur otthonában lesznek érdekeltek (kezdés: 21 óra, tv: M4 Sport). A B-kvartett első játéknapján a katalánok hengereltek (4-0), míg a londoniak nem bírtak az Interrel (1-2).

A Spurs mestere, Mauricio Pochettino hétközben csúnyán beintett a Barcelonának, ám a találkozó előtt közel sincs könnyű helyzetben, hiszen Dele Alli, Mousa Dembele, Christian Vertonghen, Serge Aurier és Christian Eriksen játékára sem számíthat. Az argentin edző csak annak örülhet, hogy Hugo Lloris – sérülését követően – visszatérhet a kapuba.

Ami az FC Barcelonát illeti: Ernesto Valverde alatt ugyan igencsak remeg a kispad, de a szakember akár a legerősebb csapatát is pályára küldheti. Csupán Sergi Roberto és Samuel Umtiti nem áll rendelkezésére, így a védelemben Lenglet és Semedo kerülhet előtérbe Piqué és Alba mellett.

Spanyol lapok jóslata szerint Dembélé kikerül a kezdőből, és 4-4-2-es hadrendben Arturo Vidal találhatja magát a kezdőcsapatban. A középpályán a chilei játékos mellett Busquets, Rakitic és Coutinho adhat stabilitást, elöl pedig vélhetően Messi és Suárez rohamoz.

  • A várható Tottenham-, illetve Barca-kezdő:

Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, Davinson, Alderweireld, Rose – Dier, Winks – Lamela, Moura, Szon, Kane.

FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Vidal, Busquets, Rakitic, Coutinho – Messi, Suárez.

Az FC Barcelona várható kezdője a Spurs ellen – fotó: fcbarcelonanoticias.com

címlapkép: Craig Mercer/MB Media/Getty Images

Olvasói sztorik