Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Nikolics: A játékosok képesek elérni azt az eredményt, amiért jöttünk

A Vidi trénere nem elégszik meg az Európa Liga-csoportkörrel.

A Bajnokok Ligája-playoffkör visszavágójára készülő Mol Vidi FC hétfő délután hivatalosan is bejelentette a rekordösszegért érkező sztárcsatárt, ám ezt követően már ismét mindenki az AEK Athén elleni sorsdöntő összecsapásra figyel – a 2-1-es görög sikerrel végződő odavágón nagy port kavaró Huszti-kiállítást ide kattintva újra megnézheted.

Korábban már megírtuk az AEK-vezetőedző, Marinosz Uzunidisz nyilatkozatát, amiben figyelmeztette a fehérváriakat, hogy pokol vár rájuk Athénban, a visszavágó előtt pedig megtartotta sajtótájékoztatóját a Vidi is.

A játékosok motiváltak, bíznak magukban és képesek elérni azt az eredményt, amiért jöttünk – fogalmazott Marko Nikolic, a Vidi FC vezetőedzője. A szerb tréner a magyar klubfutball nagy sikerének nevezte a már korábban biztossá váló szereplést az Európa Liga csoportkörében, de nem elégszik meg ennyivel:

A BL az álmunk, és még 90 vagy 120 percünk van arra, hogy a főtáblára kerülést elérjük.

Pufi kiskölök mutatta be a világ legmenőbb gólörömét – VIDEÓ
Ötven métert vezette, bevágta, majd jött a show – ötvenezer szurkoló előtt.

Kiemelte, hogy ellenfelük nagyon jó csapat, ezt múlt héten bebizonyította. Hozzátette: a Vidinek a magyarországi első mérkőzésen egyenlő létszámnál sok helyzete volt, ezt akarják megismételni kedden is. Nikolic hangsúlyozta, hogy remek szurkolói vannak a görög klubnak, bizonyára nagyszerű hangulat vár a csapatokra, amit játékosainak is élvezni kell. Kérdésre kifejtette: a számukra kedvező eredményhez legalább két gólt kell szerezniük, amit “nemcsak ész nélkül, fejvesztve támadva lehet elérni”, hanem stabil, koncentrált futballal is.

“Biztos, hogy a küzdőszellemmel nem lesz problémánk, mert az álmunkért készek vagyunk harcolni” – közölte Loic Nego, az együttes francia középpályása.

Mint elmondta, külön a büntetőpárbajra nem készül, de edzések után szokta gyakorolni a pontrúgásokat és a tizenegyeseket. Ha szükség lesz a büntetőkre a továbbjutás eldöntéséhez, szívesen vállalja, de nem ő dönt erről, hanem az edző. Kovácsik Ádám kapus az MTI érdeklődésére hangsúlyozta: a visszavágón mindenképpen két gólt kell szerezniük, de szerinte látható volt az első mérkőzés végén, hogy ez nem lehetetlen.

Már Athénban edzett a Vidi. Fotó és címlapfotó: molvidi.hu

„Fel van adva a lecke” – fogalmazott, hozzátéve: eddig úgy mentek neki a visszavágóknak, hogy nem szabad gólt kapni, ami most is így van, ám ezúttal a támadókon lesz nagyobb nyomás, mert gólok kellenek tőlük. Úgy vélte, a várhatóan több tízezer görög drukker előtt nagy élmény lesz pályára lépni. „Mindenki azért kezd el futballozni, hogy ilyen mérkőzéseken szerepelhessen”.

Pátkai Máté a fehérváriak középpályása azt mondta: elérhető a cél, és nagyon bízik a sikerben, mert „együtt van a csapat”. Jelezte, hogy az első meccset többször visszanézték, a hibáikat kielemezték, keresték azokat a játékszituációkat, amelyekből helyzeteket alakíthatnak ki és gólokat szerezhetnek.

Reményét fejezte ki, hogy ezúttal kiállítás nélkül játszhatják végig a találkozót. Huszti Szabolcs múlt heti piros lapjával kapcsolatban megjegyezte: nem volt olyan hangulata a meccsnek, hogy az első félidő közepén azonnali piros lapot kellett volna adni a magyar középpályás megmozdulásáért, aki ráadásul a labdáért harcolt görög ellenfelével.

Az első meccsen két gólt is ünnepelhetett az AEK. Fotó: MTI / Illyés Tibor

(MTI)

Olvasói sztorik