Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Buffon kiborult: állathoz hasonlította a játékvezetőt

Az olasz legenda roppant csalódottan értékelt.

Korábban beszámoltunk arról, hogy drámai végjátékot követően jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a címvédő Real Madrid. A Juventus ledolgozta háromgólos hátrányát, de a madridiak a 97. percben Ronaldo büntetőjével szépítettek, így 4-3-as összesítéssel ők jutottak a legjobb négy közé.

A torinóiak kapusa, Gianluigi Buffon a ráadásban piros lapot kapott, amiért hevesen reklamált a játékvezető, Michael Oliver ítélete miatt, a tizenegyesnél így már Wojciech Szczesny találta szembe magát a portugál ásszal. A lefújás után a Juve olasz kapuslegendája így értékelt.

– A vélt szabálytalanságnál nagyon közel álltam az esethez, csakúgy, mint a játékvezető.

Ha megvan benned a cinizmus, hogy ilyenért büntetőt ítélj a 93. percben, akkor nem is vagy férfi, csak egy állat. De persze az élet megy tovább, boldog vagyok és büszke a csapatomra.

– Óriási bravúrközelben voltunk, hiszen a fordítás előzetesen szinte lehetetlen küldetésnek tűnt. Szégyen, hogy így végződött a találkozó

– mondta Buffon.

A kapus zárásként kiemelte azt is: reméli, a Real Madrid megnyeri a BL-t, hiszen egy igazi nagycsapat, de szerinte szerda este a Juventus megérdemelte volna, hogy legalább a hosszabbítást kiharcolhassa.

címlapkép: MANUEL BLONDEAU / AOP PRESS / DPPI / AFP

Olvasói sztorik