Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Őszintén vallott a Real játékosa a kérdéses tizenegyesről

A szabálytalanság és a büntető is szóba került.

A Juventus közel volt a csodához a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágóján a címvédő Real Madrid vendégeként: bár ledolgozta háromgólos hátrányát, ám a ráadásban Cristiano Ronaldo tizenegyes-góljával a spanyolok jutottak a négy közé.

Szenvedtünk, de tanulnunk kell ebből, ez egy jó lecke számunkra. A labdarúgásban nem adnak semmit ingyen, végig harcolni kell. Több gólt tudtunk szerezni, de a Juventus és Buffon jól teljesítettek. Megérdemelten jutottunk tovább a két meccs alapján ‒ nyilatkozta a portugálok Európa-bajnoka.

Természetesen a rendes játékidő hosszabbításában a javukra megítélt büntetőről is kifejtette véleményét. Úgy fogalmazott, nem érti, miért tiltakoztak a torinóiak, hiszen Lucas Vazquezt hátulról letarolták, de ha nem szabálytalankodnak, akkor is gól lett volna az akcióból.

A szíved gyorsabban ver ilyenkor, de lenyugtattam magamat. Tudtam, hogy az enyém a döntő szó ‒ mondta.

Lucas Vazquez is határozottan kijelentette, igaza volt a játékvezetőnek, amikor tizenegyest ítélt, mivel Medhi Benatia szabálytalan volt vele szemben.

Cristiano a tizenegyes-pont közeléből felém passzolta a labdát, és éppen amikor befejeztem volna az akciót, a középhátvéd jött, és letarolt. Nem kérdés ‒ vélekedett.

Hozzátette, normálisnak tartja a Juventus játékosainak heves tiltakozását, hiszen a meccs utolsó percében jártak. Ő is úgy vélekedett, hogy tanulniuk kell a vereségből, mert aki megnyugszik, annak nagy árat kell fizetnie.

nyitókép: LORIS ROSELLI / NURPHOTO

Olvasói sztorik