Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Jelentős változások a BL-ben – ezt nehéz lesz megszokni

Hivatalos közleményt adott ki az UEFA.

A következő idénytől bevezetik a negyedik cserelehetőséget és az új kezdési időpontokat a labdarúgó Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában és a Szuperkupában – írja az MTI.

Bogdán Ádám döntött, környezetváltásra van szüksége
A magyar kapus újra beleszeretne a fociba. De vajon hazatérne?

Az európai szövetség (UEFA) honlapjának keddi tájékoztatása szerint a negyedik csere lehetőségével a BL-ben és az EL-ben csak az egyenes kieséses szakasz mérkőzéseinek hosszabbításában élhetnek a vezetőedzők.
Döntés született az új kezdési időpontokról is. A Bajnokok Ligájában a selejtező rájátszásától a döntőig a meccsek többsége közép-európai idő szerint 21 órakor rajtol majd, de a csoportkörben minden kedden és szerdán lesz két-két találkozó, amely 18.55-kor kezdődik. Az utolsó fordulóban minden mérkőzésen azonos időpontban hangzik majd fel a kezdő sípszó.

Új időpontokban láthatjuk a sztárokat Mehdi Taamallah/NurPhoto/AFP

Az Európa Ligában a csoportkörtől a nyolcaddöntőig ugyancsak 18.55-kor és 21.00-kor indulnak a találkozók, de az utolsó játéknapon ebben a sorozatban is ugyanakkor lesz a kezdés a csoportokon belül. A negyeddöntőben, az elődöntőben és a fináléban egységesen 21 órakor indul útjára a labda, ahogyan augusztus 15-én a tallinni Szuperkupa-mérkőzésen is.

címlapfotó: Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik