Magyar foci

Bogdán Ádám döntött, környezetváltásra van szüksége

A magyar kapus újra beleszeretne a fociba. De vajon hazatérne?

Télen a Nottingham Forest, a Celtic és a Leeds is érdeklődött iránta, de rehabilitációja elhúzódott, így Bogdán Ádám maradt a Liverpool kötelékében. Tizenhat hónap kihagyás után védett a Middlesbrough ellen az U23-asoknál – a húszszoros válogatott kapus volt a Digi Sport, Reggeli Start vendége.

– A térdem már jól van, teljes értékű munkát végzek. Tavaszra az a cél, hogy olyan formába lendüljek az edzések és a meccsek hatására, aminek köszönhetően aztán könnyebben lesz új csapatot találni.

– A Middlesbrough elleni U23-as meccsen éreztem, hogy vannak olyan szituációk, amiket kicsit újra kell tanulni. Olyan közegben vagyok, ahol nagyon magas szinten edzhetek nap, mint nap. Az lenne az ideális, ha minél több mérkőzésen tudnék védeni a következő hónapokban. Erre azonban nem biztos, hogy lesz sok lehetőség, mivel az U23-as csapatnak kevés meccse van már vissza.

Nyárig szeretnék a lehető legjobb formába lendülni, majd pedig szeretnék teljes környezetet váltani. Ezt a váltást már régóta érzem. Új impulzusokat érve szeretnék újra beleszeretni a futballba.

– Készen állok az országváltásra, persze nem biztos, hogy lesznek ilyen lehetőségeim. Akkor sincsen tragédia, ha nem tudok Anglián kívül igazolni. Jövő héten ülök le a menedzseremmel és átbeszéljük, melyek a lehetőségeim. Nincs a konkrét terveim között az, hogy hazatérek, de semmit sem zárok ki, ugyanakkor alapvetően nem errefelé tekintgetek. Meglátásom szerint van még bennem egy pár év külföldön.

A skótok elleni esti válogatott mérkőzésről

– Nehéz kilencven percre számítok, de bízom a jó eredményben. Skócia sincs túl jó passzban, náluk is új kapitány van, ettől függetlenül nem gondolom, hogy mi lennénk az esélyesek.

címlapkép: MICHAEL ZEMANEK / BACKPAGE IMAGES Ltd / DPPI / AFP

Olvasói sztorik