Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Conte zavarba jött: Messire már szavak sincsenek

Az olasz szakember szerint igazságtalan eredmény született.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az FC Barcelona hazai pályán 3-0-s győzelmet aratott a Chelsea felett, a katalánok így 4-1-es összesítéssel jutottak a legjobb nyolc közé. A hazaiak vezére Lionel Messi volt, aki rúgott két köténygólt – miközben századik BL-találatát jegyezte.

A találkozó után még a londoniak mestere, Antonio Conte is az argentin klasszisról áradozott.

Olyan helyzet alakult ki, hogy nem lehet nem kiemelni a Messi-karaktert. Ő egyszerűen egy szuper, szuper, szuper topjátékos. Képes arra, hogy minden szezonban hatvan gólt jegyezzen, egész egyszerűen egy kivételes labdarúgó, ő a világ legjobbja. Meggyőződésem, hogy Barca-játékosként fejezi be pályafutását. Tisztelnünk kell őt, mert egyszerűen lenyűgöző játékos, még mindig nehéz rá szavakat találni.

– dicsérte az ellenfelet az olasz szakember.

A Chelsea mestere sportszerűen gratulált a riválisnak. Fotó: Pau Barrena / AFP

Conte természetesen a párharcról is szót ejtett.

Ha a mérkőzés egészét nézzük, látni kell, hogy az eredmény igazságtalan. A kezdésünk borzasztó volt, két perc után gólt kaptunk, de utána próbáltunk dominálni. Egész egyszerűen nem voltunk szerencsések. Marcos Alonso esésénél tizenegyes járt volna nekünk, ha megkapjuk és berúgjuk, 2-1-es eredménnyel már máshogy is alakulhatott volna a találkozó.

– fogalmazott a Chelsea-menedzser, aki zárásként azt is kiemelte: a játékosaira roppant büszke, hiszen mindent beleadtak, éppen ezért ezen az úton szeretnének tovább haladni.

címlapkép: Joan Valls / NurPhoto

Olvasói sztorik