Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Messi köténygóljaival lépett át a Barca a Chelsea-n

Courtois forgolódni fog az éjszaka; a katalánok jutottak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntői közül már csak a Barcelona és a Chelsea párharca maradt szerda estére. Az 1-1-es londoni odavágó miatt izgalmas találkozóra számíthattunk a Camp Nouban, a katalánok azonban másképp gondolták és gyorsan dülőre akarták vinni a továbbjutás kérdését.

A gránátvörös-kékek húsz perc elteltével két lövésükből máris kétgólos előnyre tettek szert, előbb Messi volt eredményes, majd Dembélé is megszerezte első találatát a Barcelonában. Az argentin zseni egyébként karrierje leggyorsabban lőtt gólját  szerezte azzal, hogy bevette Courtois kapuját a harmadik percben – egészen pontosan 02:08-nál. A szünethez közeledve a vendégek is alakítottak ki veszélyes szituációkat, Marcos Alonso szabadrúgása például a kapufát érintette.

Courtois úgy kapott gólt Messitől, ahogy a körzetiben sem illik – VIDEÓ
Már a harmadik percben vezetést szereztek a katalánok a BL-visszavágón.

A második játékrészre valamelyest bátrabban jött ki a Chelsea, igyekeztek átvenni a kezdeményezést. A 49. percben egy emberként támadták le a játékvezetőt, miután Piqué állította meg a tizenhatoson belül Marcos Alonsót, a vendégek szerint szabálytalanul, a spori szerint nem – a szituációt ide kattintva tekintheted meg.

A 63. percben egyértelművé tette a továbbjutás sorsát a Barcelona, Messi száguldott be a tizenhatoson belülre labdával a védők mellett, majd – ahogyan az első gólnál is – Courtois lábai között a hálóba lőtt. Ez volt az ötszörös aranylabdás támadó századik találata a Bajnokok Ligájában. A hajrában Paulinho fejesénél közel járt a negyedikhez a Barca, Rüdiger pedig a kapufára bólintott a túloldalon, ám újabb gól már nem esett, 4-1-es összesítéssel a katalánok jutottak a BL negyeddöntőjébe.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Barcelona–Chelsea 3-0 (2-0)

Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitic, Busquets (André Gomes, 61.), Iniesta (Paulinho, 56.) – Dembélé (Vidal, 67.), Messi, Suárez.
Chelsea: Courtois – Azpilicueta Christensen Rüdiger – Moses (Zappacosta, 67.), Kanté, Fábregas, Marcos Alonso – Willian, Hazard (Pedro, 82.) – Giroud (Morata, 67.).
Gólszerzők: Messi (3., 63.), Dembélé (20.)
Továbbjutott: Barcelona (összesítésben 4-1)

Olvasói sztorik