Magyar foci

„Felháborító döntés” – korábbi válogatott nagybátyja szerint Sallai nem a játéktudása miatt maradt ki a Leekens-keretből

Sallai Roland topcsapatok ellen szerepelt a BL-ben, lövi a gólokat a klubjában, mégsem számít rá a szövetségi kapitány; 55-szörös korábbi válogatott nagybátyja szerint luxus őt kihagyni.

Mint ismert, nemrég kihirdette első keretét a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Georges Leekens. A 37 fős csapatban helyet kapott például a nigériai születésű Fradi-védő, Otigba Kenneth, és hosszú idő után bizonyíthat Berecz Zsombor, Vécsei Bálint, Gyurcsó Ádám, Hangya Szilveszter, Botka Endre és Hidi Patrik is. Óriási meglepetésre azonban Leekens nem számít a remek szezont futó Sallai Rolandra, aki a ciprusi élvonalban hét találatnál és öt gólpassznál jár, az APOEL-lel pedig szerepelt a Bajnokok Ligájában is, méghozzá olyan topcsapatok ellen, mint a Real Madrid, a Dortmund és a Tottenham. Honlapunk kíváncsi volt a húszéves labdarúgó nagybátyja, Sallai Sándor véleményére is.

– Úgy gondolom, ez nem a belga szövetségi kapitány döntése, hanem a segítői javasolták neki. Honnan ismerné Rolit ilyen rövid idő alatt Leekens? Megnézte három meccsét? Nem sok. Mondjuk szerintem egy meccsét sem látta… – kezdte honlapunknak a korábbi 55-szörös válogatott védő, aki az 1982-es spanyolországi és az 1986-os mexikói világbajnokság is részt vett. – Amíg Roli nem játszik a válogatottban, addig nincs irányító középpályása a csapatnak. Hihetetlen nagy pocsékolás, hogy egy olyan játékost nem hívnak be a nemzeti csapatba, aki ki tudná szolgálni a közönséget, valamint ilyen típusú labdarúgó sem igazán van a keretben. Abszolút nem értem ezt a döntést, szerintem egyértelmű, hogy nem a tudása miatt nem került be a harminchét fős keretbe, hiszen az alapján egyértelműen ott a helye.

Sallai Sándor nem érti a döntést Youtube

– Elismert szakemberek figyeltek fel rá az elmúlt időszakban is, rangos csapatok érdeklődnek iránta, és nem azért, mert a menedzserei el akarnák adni, hanem, mert látták játszani és láttak benne potenciált. De ezek szerint Magyarországon nem látnak benne semmit… Ez felháborító, és akkor ez még a leggyengébb kifejezés erre a szituációra. De a válogatott mostanában már csak ilyen, ha valaki egy egyeneset rúg a labdába, már behívják. Szomorú és óriási luxus, hogy a tudását nem kamatoztatja a magyar foci – folytatta a Rangadónak Sallai Sándor.

– Tizenhét évesen már gólokat szerzett az NB I-ben, jelenlegi csapatával Bajnokok Ligája-találkozókon lépett pályára, és: rá nincs szüksége a válogatottnak? Tisztelettudó, rendes gyerek, nem értem, mi a baja vele a szakmai stábnak, fogalmam sincs, mi zajlik itt a háttérben – folytatta a korábbi magyar válogatott hátvéd, majd azt is elárulta, hogy beszélt már Rolanddal a helyzetről. – Nyilván rosszul esett neki ez az egész. Elmondta nekem, szerinte miért nem kapott meghívót, de ezt természetesen nem fogom elárulni. Azt tanácsoltam neki, hogy ne sértődjön meg, eddzen még többet, hajtson, játsszon ennél is jobban, előbb-utóbb pedig remélhetőleg meglesz ennek az eredménye, hiszen olyan hülye edző nem lesz, aki a legjobb játékosát nem fogja behívni a keretbe. Sajnálom, hogy majd csak utóbb…

 

Hrutka János a Facebookon írta, hogy nem érti a döntést


Címlapfotó: MTI

Olvasói sztorik