Nemzetközi foci

Maradona: „Pelé csak második lehet.”

Az argentinok legendája a brazilt támadja, szerinte Pelé sosem volt a legjobb.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Maradona nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Pelé az Aranylabda-gálán elismerő díjat vehetett át, szerinte ő mindig is a brazil előtt fog állni – írja a goal.com.
Diego Maradona csúnya támadást intézett a nemrégiben díjazott brazil felé és úgy érzi, Pelé mindig csak a második legjobbként nevezhető meg mögötte.
A duó rendszeresen civakodik nyilvánosan, mindketten a saját érdemeiket helyezik előtérbe a másiké előtt és Maradonának nyilvánvalóan nem tetszett, amikor Pelé a magasba emelhette a tiszteletbeli Aranylabdát a januári zürichi díjkiosztó gálán.
Az argentin legenda kapott egy ehhez hasonló elismerést még az 1990-es években, és úgy véli, a háromszoros világbajnok Pelé csak az árnyéka lehet.
„Hogy mondhatják az emberek, hogy Pelé előttem szerezte meg az Aranylabdát? Én már 1996-ban kaptam egy ilyet a France Football-tól a labdarúgásban szerzett érdemeimért” – nyilatkozta a riportereknek.
„Azt hinni, hogy Pelé az első, aki ezt a díjat megkapta előttem, hatalmas hiba. Számomra ő mindig csak a második legjobb lehet a fociban. Gondoljanak csak bele, és vessünk egy pillantást erre egy másik megközelítésből. Pelét a saját országában is csak a második legjobb sportembernek tartják a Formula1-es autóversenyző, Ayrton Senna mögött.”
„Pelé örök második, lehet szó nemzetközi fociról vagy éppen a brazil sportokról. Szörnyű lehet, hogy csak második és a legszörnyűbb, hogy örökké az is marad.”
„Miközben az idei Aranylabdát adta át Cristiano Ronaldónak, Pelé „Cristiano Leonardónak” ejtette a nevét. Na, ez pontosan megmutatja, hová is tartozik”.
Maradona az argentinok csapatkapitányaként 1986-ban vb-t nyert, a Barcelonát sikerre vezette a spanyol bajnokságban, a Nápolyt Olaszországban és a Boca Juniors-t saját országában.
Pelé három világbajnoki címet szerzett, többet, mint bárki más a történelem során, és hivatalosan 1283 gólt lőtt 1363 mérkőzésen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik