NB II

Várakozáson felüli szezon Sopronban

Supka Attila elégedett, hiszen csapata 12 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot produkált.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kiválóan sikerült a szezon az SVSE-GYSEV csapata számára. Supka Attila együttese elsősorban a tavaszi menetelésnek köszönhetően az előkelő ötödik helyen végzett az NB II-ben. A szakmai igazgató szerint a társaság tavaszra érett össze igazán, kiváló volt a csapategység, a játékosok fegyelmezetten és taktikusan futballoztak, és sokszor fizikálisan is az ellenfél fölé nőttek – ennek köszönhető a 12 meccses veretlenségi széria.

Az SVSE-nél eredetileg stabil középcsapat kialakítása volt a cél. Ezt messze túlteljesítette Supka Attila együttese, hiszen csak a kevesebb győzelem miatt nem szerezte meg a negyedik helyet.

– Még jobb lett volna a szereplés, ha hamarabb összeáll a társaság tavaly nyáron, de így sem panaszkodhatunk – kezdte az értékelést a soproni szakmai igazgató. – Igazán a téli felkészülés alatt érett össze a csapat, a játékosok jó kollektívát alkottak, elfogadták egymást, egymásért is hajtottak a pályán. Jelentősen előreléptünk technikailag, taktikailag és a meccsek hatvanadik percétől sokszor fizikálisan is fölényben voltunk ellenfeleinkkel szemben. Ha az őszi szezon jobban sikerül, dobogós helyekért küzdhettünk volna tavasszal.

Supka Attila szerint fontos, hogy a keret alig változott a szezon során. A játékosok fegyelmezetten futballoztak, betartották a szakmai stáb utasításait, tudták, mit kell játszaniuk.

– A helyzetkihasználás miatt maradt bennem hiányérzet: A Vasas, a Balmazújváros, a Szolnok, vagy a Szeged elleni meccsen is győznünk kellett volna a helyzetek alapján, végül csak döntetlent játszottunk. Ezzel együtt meccsről-meccsre javult a játékunk, látszott a srácokon, hogy bizonyítani akarják: tényleg jó futballisták.

Az SVSE-GYSEV megkezdte a játékosokkal a tárgyalásokat. A cél, hogy a következő szezonra is együtt tartsák a keret többségét, így még előrébb léphet a soproni csapat. Az SVSE június 22-én kezdi a nyári felkészülést, a szakmai stáb dolgozik a játékoskeret megerősítésén.

Olvasói sztorik