NB II

FOTÓK: Jógáznak a soproni labdarúgók

Heti egy alkalommal az izmok ellazítását és a koncentrációt is segítik a gyakorlatok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Heti egy alkalommal rendszeres jógafoglalkozáson vesznek részt a másodosztályú SVSE-GYSEV labdarúgói. A szakmai igazgató szerint az izomnyújtási gyakorlatok csökkentik a sérülésveszélyt, a relaxáció pedig a labdarúgók koncentrációját segíti.

Rendszeresen jógáznak a soproni labdarúgók: a csapattagok szerdánként mennek jógafoglalkozásra, amelyet a szakmai stáb ír elő számukra. A csapat játékosait felkészült jógaoktató várja, egy-egy foglalkozás másfél óráig tart. A programban rengeteg nyújtó-izomlazító gyakorlat szerepel, emellett egyre több relaxációs elem is van a feladatok között.

„Fontos, hogy a labdarúgók igénybe vett izmait megfelelően ellazítsák a speciális gyakorlatokkal, ezáltal a sérülésveszély is csökken. A relaxációs gyakorlatok pedig arra szolgálnak, hogy erősítik a játékosok koncentrációját, amely rendkívül hasznos lehet a mérkőzéseken, kiélezett szituációkban” – mondta Supka Attila szakmai igazgató.

A szakmai igazgató szerint játékosoknak először furcsa volt a speciális mozgás, amely több labdarúgónál izomfáradtságot okozott. Mára azonban megszokták a jógázást, és a csapat tagjai kimondottan igénylik a foglalkozásokat.

Az SVSE-GYSEV kilenc meccs óta veretlen, jelenleg hatodik helyen áll a bajnokságban.

Olvasói sztorik