Élő Magyar foci

A Ferencváros hazai pályán kikapott a Slovan Bratislavától

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Ferencváros 2-1-re kikapott a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a Slovan Bratislava ellen.

Mivel Sztanyiszlav Csercseszov nem változtatott a Tobolt 5-1-re elintéző kezdőjén és Holman Dávid is csak a hajrában állt be, Dibusz Dénes volt az egyedüli magyar labdarúgó a kezdő sípszó felhangzásakor.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a Slovan Bratislava azonnal vezetést is szerezhetett volna, Vladimir Weiss lövését védte Dibusz, de a kipattanóra érkező Medvegyev az üres kapu mellé lőtt. Túloldalon Kristoffer Zachariassen fejelte lécre a labdát, majd némi rohanás után Tokmac Nguen átlövését védte nagy vetődéssel Adrian Chovan.

Varga Jennifer / 24.hu

A meccs súlyos atrocitások nélkül lement, de a 30. percben Barsegjant alaposan megdobálták a magyar drukkerek, amikor szögletet akart elvégezni, ebből kialakult egy pici lökdösődés is. Végül csillapodtak a kedélyek a pályán, Dibusz pedig lecsiitította a Fradi-drukkereket. Az első félidőben még Adama Traoré próbálkozott egy távoli lövéssel, de Chovan erre is odaért, így nem esett gól 45 perc alatt.

Varga Jennifer / 24.hu

A második félidő sokáig csendben csordogált, majd a 71. perctől felpörgött, ekkor ugyanis betalált a Fradi. Aissa Laidouni ugratta ki szépen Tokmacot a bal oldalon, a centerezését átlépte Boli, így Zachariassennek az üres kapuba kellett csak lőnie.

Azonnal változtatott idősebb Vladimir Weiss, támadóbb felfogásra váltott a Slovan és benyomta a Ferencvárost a kapuja elé. Tíz perc alatt jött is a válasz, Barsegjan szabadrúgását Csakvatadze emelte középre, az érkező Kashia pedig közelről bólintott a kapuba. Nem állt vissza a Slovan, ami szintén bejött, Barsegjan a tizenhatos jobb oldaláról védhetetlenül csavart a hosszú fölső sarokba.

Ezután hajtott az egyenlítésért a Ferencváros, amihez közel állt a 95. percben, de Eldar Civic megpattanó lövése a bal kapufáról kifelé pattant, így maradt a 2-1-es Slovan-siker a végeredmény.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés

Ferencváros – Slovan Bratislava 1-2 (0-0)
Groupama Aréna, Budapest.
jv.: Ricardo de Burgos Bengoetxea (spanyol)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni (Mercier – 72.), Esiti, Zachariassen – Tokmac (Auzqui – 80.), Boli (Bassey – 71.), A. Traoré (Loncar – 57.).

Slovan Bratislava: Chovan – Medvegyev, Kashia, Abena, De Marco – Barsegjan (Agbo – 93.), Kucka (Holman – 93.), Kankava, Pauschek (Csavrics – 73.) – Weiss (Csakvetadze – 73.) – Saponjics (Ramirez – 68.).

Gól: Zachariassen (71.) ill. Kashia (81.), Barsegjan (86.)
Sárga lap: Tokmac (31.) ill. Saponjics (26.)

További eredmények:

Dinamo Kijev (ukrán)-Fenerbahce (török) 0-0
Makkabi Haifa (izraeli)-Olimpiakosz (görög) 1-1 (0-1)
Helsingin JK (finn)-Viktoria Plzen (cseh) 1-2 (0-1)
NK Maribor (szlovén)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 0-0

A Slovan Bratislava hátrányból felállva verte meg a Fradit

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a Slovan Bratislava azonnal vezetést is szerezhetett volna, de üres kapu mellé lőtt Medvegyev. Túloldalon Zachariassen fejelte lécre a labdát, majd előbb Tokmac, utána Traoré átlövését védte bravúrral Chovan. A második félidő sokáig csendben csordogált, majd egy jól kidolgozott támadás végén Zachariassen lőtt gólt közvetlen közelről. Erre azonban jól reagált Vladimir Weiss, jól nyúlt bele a meccsbe és tíz perc alatt kiegyenlített a Slovan. Nem álltak vissza a vendégek és így jártak jól, Barsegjan egy gyönyörű csavarással kilőtte a jobb felső sarkot a 86. percben, így már a döntetlenért kellett hajtania az FTC-nek.

Őrület, ez is kapufa!

Civic tizenhatoson kívülről eleresztett lapos lövése megpattant egy védő sarkán, elment Chovan mellett, de a bal kapufáról kifelé pattant a labda. Többre nem is maradt idő, a Slovan Bratislava 2-1-re nyert.

Már a Slovan Bratislava vezet

Labdaszerzésből indult a vendégek akciója, Csakvetadze iramodott meg a félpályától, majd a tizenhatos jobb oldaláról visszalépő Barsegjanhoz passzolt, aki átvette a labdát, majd ballal zseniálisan tekert a hosszú fölsőbe. El kell ismerni, ez parádés gól volt.

Egyenlített a Slovan Bratislava

Barsegjan szabadrúgása jutott el a védők mögé futó Csakvetadze. Középre emelte a labdát, amit az érkező Kashia a kapuba fejelt. Hasonló gól volt, mint a Fradié, csak ez fejjel született, nem lábbal.

Érezhetően rákapcsolt a Slovan

Az elmúlt percekben nagyobb nyomás volt az FTC-n, mint a meccs korábbi részében. A cserékkel felállást is váltottak a vendégek, ami egyelőre ül, főleg a Fradi bal oldalát tudták megbontani, de az utolsó passzokat jól olvasták a hazai védők.

Vezet a Ferencváros!

Laidouni indította szépen a bal oldalon felfutó Tokmacot, aki laposan lőtte középre a labdát. Boli átlépte a beadást, így jutott el Zachariassenhez, aki közvetlen közelről a kapuba lőtt.

Leült a meccs, csendben csordogál

Próbálkoznak a felek, de rettenetesek az utolsó passzok. A játék képe nem változott az első játékrészhez képest, a Fradinál van zömmel a labda. Közben cserélt a Slovan, Eric Ramirez állt be Saponjics helyére.

Tokmac elönzőzte a lehetőséget

Veszélyes támadás végén egy rosszul sikerült felszabadítás egyenesen Tokmachoz került, de nem gurította le a kapuval szemben érkező Laidouninak, hanem inkább befelé cselezett és saját maga lőtt kapura. Pontosabban jócskán fölé. Maradt a 0-0.

Az első nagy helyzet a Slované térfélcsere után

Valahogy nagy nehezen áthámozta magát két emberen Barsegjan, majd a tizenhatos túloldalán érkező Weiss viszont nem lőtte el tiszta helyzetben ballal, hanem a jobbjára cselezett és így blokkolni tudtak a Fradi védői.

Csúszott a második félidő kezdése

Nagy pirózást rendezett a Fradi-tábor, Dibusz pedig kiment szólni nekik, hogy a második félidőben előttük játszó Chovant ne dobálják meg úgy, mint Barsegjant a szögletnél.

Gól nincs, helyzetek vannak

Nagyon aktív volt mindkét csapat az első 25-30 percben, Dibusz Dénes és Adrian Chovan is bemutatott egy-egy bravúrt. Ezen kívül Medvegyev rúghatott volna gólt öt méterről, de kaput sem talált, míg Zachariassen a lécre fejelt egy beadást. Az első félidőben 66%-os volt az FTC labdabirtoklása, de elég kiegyenlített a játék.

Nagyon darabos a játék

Folyamatosan jönnek az apró szabálytalanságok, esnek-kelnek a játékosok. Egy-egy veszélyesnek tűnő beadásnál többre nem nagyon futotta a csapatoknak. Jót fog tenni a szünet, mert a hosszabbítás nem a szép fociról fog szólni.

Traoré átlövését is védte Chovan

Jót tett az a pár korty Traorénak, lendületesen indult a Slovan kapuja felé, jobb szélről befelé cselezett és az első lapos lövése elakadt a blokkban. A visszapattanót kapásból tűzte kapura, ez befért volna a kapu jobb oldalába, de Chovan nagyot védett.

Megdobáltak a Fradi-szurkolók a Slovan játékosát

Barsegjan szeretett volna elvégezni egy szögletet, de olyan pohárzápor esett rá, hogy nem tudta. Dühében odébb is rúgott egy poharat, ettől még dühösebbek lettek a magyar szurkolók is. Tokmac odament szólni neki, hogy ez nem jó ötlet, ebből aztán kisebb tömegjelenet adódott és Dibusz nyugtatgatta a zöld-fehérek híveit a lelátón. Ezután ivószünet jött.

Nagyon jó iramú, pörgős meccs

Kevés komoly helyzet adódött az első 30 perc alatt, de inkább a Ferencváros irányított. Ennek ellenére a Slovan Bratislava két veszélyes kontrát is vezetett. Gól nem esett, így 0-0 az állás.

Óriási védés!

Az utóbbi tíz percben a Fradi dominált, de nem tudott a Slovan védelme mögé jutni. Tokmac végül átlövéssel próbálta bevenni az ellenfél kapuját, de Chovan hatalmas vetődéssel tenyerelte szögletre a labdát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik