Magyar foci

A klubtulaj állítja, a Fradi bejelentkezett a román támadóért

Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nem először dobja be Gigi Becali, hogy magyar klub szemelte ki magának a játékosát, de korábban nem lett ebből semmi.

Gigi Becali, a bukaresti FCSB tulajdonosa azt nyilatkozta hazájában, hogy megkereste őt a Ferencváros Florin Tanase kapcsán.

Becali elmondása szerint a magyar bajnokcsapat kétmillió eurót ajánlott, ő viszont hárommilliót kér.

„Azt mondtam nekik, adjanak kétmilliót, és további egyet, ha a csapat bármikor is kvalifikálja magát vele a következő években az európai kupákba. Egyelőre várom a választ” – mondta Becali a gsp.ro-nak, hozzátéve, hogy a román bajnokság július 16-i rajtjától kezdve senki sem eladó csapatából, addig van ugyanis esélye új játékost vinni a távozók helyére.

Kapcsolódó
Marco Rossi a fütyülésről: Nem hallottam semmit, a pozitívumokról kéne beszélni
A magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzésre koncentrált, nem a lelátóra. Ő azt emelné ki, hogy kint volt 30 ezer gyerek, miközben megvertük Angliát.

Persze az sem lenne meglepő, ha Becali a 27 éves Florin Tanase árát próbálná meg felverni, a játékost ugyanis már a télen is hírbe hozta a román sajtó a Ferencvárossal, ráadásul egyszerre a Fehérvárral, de abból nem lett semmi. A Fradi ügyeiben jártas ulloi129.hu szerint az FTC nem is tett akkor ajánlatot.

A GSP kitért most a játékos fizetési igényeire is, állítólag 50 ezer eurót szeretne kapni havonta, de a Fradi 30-35 ezret ajánlana neki, ami hasonló ahhoz, amit az FCSB-nél keres.

A tizenkétszeres román válogatott játékos 2016 óta a – korábban Steauaként ismert – klub játékosa, eddig 225 mérkőzésen 82 gólja és 41 gólpassza volt. Az elmúlt idényben 20 gólig jutott a román élvonalban, ő lett ezzel a gólkirály. A Transfermarkt 5,5 millió euróra értékeli a játékjogát, a szerződése pedig 2025-ig szól.

Kapcsolódó
A magyar válogatott játékosa: A Fradi is egy lehetőség
Folyamatos kapcsolatban van a magyar bajnokcsapattal, de még megnézi, milyen ajánlatai lesznek a nyáron.
Olvasói sztorik