Nemzetközi foci

Látványos öngóllal bukta a világbajnoki szereplést az ukrán válogatott

Michael Steele/Getty Images
Michael Steele/Getty Images

Utolsóként Wales jutott ki Európából a labdarúgó-világbajnokságra, miután a vasárnapi pótselejtezőn 1-0-ra legyőzte a vendég ukrán válogatottat.

Kapcsolódó
Sírva beszélt a háborúról az ukrán focista
Olekszandr Zincsenko szerint sok országban nem is értik, miről van szó. Ukrajna szerdán Skócia ellen lép pályára, a tét a vb-re való kijutás esélyének megtartása.

A mindent eldöntő gól Gareth Bale érdeme, aki nagy erővel lőtt az ötösre egy szabadrúgást. Szerencséjére Andrij Jarmolenko úgy fejelt bele, hogy a másik irányba dőlő kapusnak esélye sem volt a védésre.

Az ukránok ezután mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, de a 35 éves Wayne Hennessey mindent védett, több gól már nem esett.

Wales történelme során másodszor jutott ki a vébére, utoljára az 1958-ban rendezett svédországi tornán szerepelt, akkor a negyeddöntőben búcsúzott.

A katari torna november 21-én kezdődik, a walesiek a vb-n majd a B csoportban szerepelnek Anglia, az Egyesült Államok, valamint Irán társaságában. Ezzel már csak két hely kérdéses, az interkontinentális selejtezők során Peru meccsel majd Ausztráliával vagy Egyesült Arab Emírségek a D csoportba kerülésért, míg az E csoportban kiadó helyért Új Zéland találkozik majd Costa Ricával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik