Magyar foci

Egy újságírótól tudta meg a Kisvárda vezetőedzője, hogy leváltják, de nem zavarja

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

Erős Gábor, a Kisvárda vezetőedzője a Nemzeti Sporttól tudta meg, hogy leváltják.

Kapcsolódó
Távozása előtt még edzőt váltott a Kisvárda szakmai igazgatója
Révész Attila szerint eldöntött tény, hogy nem Erős Gábor marad a vezetőedző.

A szürreális hírt maga a sportnapilap árulta el, amely szerdán arról kérdezte Révész Attila sportigazgatót, az UEFA A-lincences képzést végző Erős leülhet-e az európai Konferencia Ligában a kispadra.

„A kérdés azért irreleváns, mert biztos, hogy nem Erős Gábor marad a vezetőedző”

– érkezett a válasz, amiről azonban akkor még nem tudott a vezetőedző.

Az NSO ugyanis csütörtök reggel közölte, hogy a szakember nem tudott arról, hogy nem ő marad majd a csapat élén, de nem érte váratlanul a hír.

„Amióta vége az idénynek, nem beszéltem Révész Attilával, már csak azért sem, mert tudom, mozgalmas ez az időszak nála. Rengeteg a munkája, tárgyal a lejáró szerződésű labdarúgókkal, illetve a kiszemeltekkel, próbálja összerakni a következő bajnoki évre a keretet, ilyenkor minket, akik kéznél vagyunk, hagy utoljára. Megkért, rakjuk össze a felkészülési programot, ez megtörtént, az előkészületi meccsek is le vannak kötve.

Nyolc éve együtt dolgozunk, ismerem őt, és mert nincs meg a szükséges papírom, tisztában voltam vele, valamilyen megoldást találni kell. Egyébként nincs azzal problémám, hogy így tudtam meg, nem maradok vezetőedző

– mondta Erős Gábor a lapnak, de azt is kiemelte, hogy szerinte kap majd új feladatot a klubnál annak dacára, hogy lejár jelenlegi szerződése június 30-án.

Erős Gábor a 12. forduló után vette át a csapatot, miután Joao Janeirót szerződtette a Dunaszerdahely. Eredetileg ideiglenesen ugrott volna be, de ősszel három győzelem és két döntetlen elegendő volt, hogy szezon végéig maradhasson a kispadon. Tavasszal hat győzelem, hét döntetlen és három vereség volt a mérlege, a Kisvárda pedig második helyen zárt az NB I-ben.

Olvasói sztorik