Nemzetközi foci

„Origi nélkül semmit nem ér a futball” – megható módon köszöntek el Liverpoolban a fontos gólok emberétől

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Origi nélkül semmit nem ér a futball

– ezzel az üzenettel búcsúztatták a Liverpool-drukkerek a belga csatárt, Divock Origit, akinek lejár a szerződése a nyáron, és távozik a klubtól.

Origi 2018 nyarán érkezett a Poolhoz, amellyel nyert Bajnokok Ligáját, angol bajnokságot, FA Kupát, Ligakupát, európai Szuperkupát, valamint klubvébét.

A 27 éves támadó 175 tétmeccsen 41 gólt és 18 gólpasszt jegyzett a Liverpoolnál, ami nem mérhető Mohamed Szalah vagy épp Sadio Mané statisztikájához, de voltak egészen fontos góljai, emlékezzünk csak a Barcelona elleni 2019-es BL-elődöntőre, ahol az angolok 4-0-ra nyertek a visszavágón, és az első, valamint az utolsó találat is Origié volt. Aki aztán a Tottenham elleni fináléban is betalált, de volt olyan is, amikor az ő szemfüles villanása döntötte el a városi rivális Everton elleni meccset.

Hogy a társak mennyire megbecsülték, azt jól visszaadja, hogy az utolsó idei bajnoki előtt sorfalat álltak Originek, aki sérülés miatt nem léphetett pályára a Wolverhampton ellen.

A Liverpool edzője, Jürgen Klopp azt nyilatkozta, Origi volt az egyik legfontosabb játékosa, és a csatár mindig is Liverpool-legenda marad.

Az olasz sajtó szerint Origi a Serie A-t megnyerő Milanban folytatja.

Olvasói sztorik