Nemzetközi foci

Kylian Mbappé döntött a jövőjéről

PATRICK HERTZOG / AFP
PATRICK HERTZOG / AFP

Kylian Mbappé úgy döntött, hogy meghosszabbítja szerződését a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatánál. A L’Equipe című francia sportnapilap szombati közlése szerint

a felek még nem írták alá az új megállapodást, de mindenben megegyeztek, így Mbappé 2025 nyaráig a francia bajnoknál marad.

Később a PSG is megerősítette a hosszabbítás tényét.

A 23 éves francia csatár távozása hónapok óta napirenden volt, mert eredeti szerződése az idény végén lejár, a Real Madrid pedig nagyon szerette volna leigazolni, a két klub a hírek szerint szinte teljesen azonos szerződést ajánlott neki, a világbajnok játékos azonban a PSG mellett döntött. A transzferguru, Fabrizio Romano szerint a döntést már közölte a Real elnökével, Florentino Perezzel is.

Kapcsolódó
A PSG bejelentette ötszörös bajnok játékosa távozását
2015-ös érkezése óta összesen 18 trófeát nyert, mellett pedig klubtörténelmet írt. A Juventus lehet a következő csapata.

A párizsi klub Mbappét 2017-ben 180 millió euróért, minden idők második legnagyobb átigazolási összegéért szerezte meg az AS Monacótól. A Real Madrid már tavaly nyáron igyekezett leigazolni kiszemeltjét, a PSG viszont nem adta el 200 millió euróért sem, így idén nyáron akár ingyen is távozhatott volna.

Egyelőre röpködnek a hírek arról, milyen feltételek kellhettek Mbappé megtartásához. A BBC úgy tudja, hogy 177 millió eurós aláírási pénzt ajánlhatott a PSG, míg a New York Times szerint a francia klub az évi közel 25 millió eurós realos fizetési ajánlatra ígérhetett rá.

Kapcsolódó
Haalandot az különbözteti meg Ibrahimovictól, hogy kisebb az arca, és sokkal több gólt lő
Erling Haaland tematizálta a nemzetközi sportsajtót a héten azzal, hogy aláírt a Manchester Cityhez.

Fájhat ez a döntés a Realnak, ugyanis a másik keresett fiatal csatár, a norvég Erling Haaland a Manchester Cityhez igazol a Borussia Dortmundból.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik