Nemzetközi foci

Egy félidő előnyt adott a Rangersnek, nem jutott EL-döntőbe a Leipzig

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

A skót Rangers és a német Frankfurt játssza az Európa Liga döntőjét.

Az első meccsel ellentétben most két magyar, Gulácsi és Orbán került be a Leipzig kezdőjébe, Szoboszlai a kispadra szorult. A 10. percben Orbán fejese volt a németek első lehetősége, de a labda elkerülte a kaput. Nem úgy a Rangers második helyzeténél, amikor Kent ment el a bal oldalon, és a hosszúra áttett labdájára a jobbhátvéd Tavernier érkezett, aki a hetedik gólját szerezte az idei sorozatban, ennyit egyetlen Rangers-játékos sem jegyzett egy kupaidényben. Sőt, jelen állás szerint ő az idei EL góllövőlistájának éllovasa.

Négy perccel később már a skót csapat állt közelebb a döntőhöz, Gvardiol szórt el a labdát, ezt pedig a hazaiak közül Kamara büntette meg, aki szépen csavart a kapu jobb sarkába.

Lehetett volna még rosszabb a helyzet lipcsei szempontból, de az első félidő legnagyobb helyzeténél Aribo nem találta el a labdát 7 méterre a kaputól.

Tedesco, a Leipzig edzője a 61. percben cserélte be Szoboszlait, de nem a magyar középpályás, hanem Laimer került ziccerbe, McGregor azonban nagy bravúrt mutatott be, tombolt is az Ibrox Park közönsége. Aztán a Glasgow-ba elutazó németek csápolhattak, Angelino beadása után ugyanis a gólfelelős, Nkunku kapásból bebelsőzte a labdát, kiegyenlítve ezzel a párharcot.

Úgy tűnt, lélektani fölényben van a jóval nagyobb tempóra kapcsoló Leipzig, mégis a Rangers szerzett gólt, Gulácsi hiába nyújtózott, nem ért el egy furán lecsapódó beadást, és bár Gvardiol kihúzta a gólvonalról, a labda épp Lundstram elé került, akinek nem volt nehéz dolga.

A háromperces hosszabbítás végén még Gulácsi is feljött a szöglethez, de a Rangers védelme eltakarította a labdát. A skót csapat 3-2-es összesítéssel jutott a döntőbe.

A másik elődöntő nem volt ilyen izgalmas, a Frankfurt 2-1-re nyerni tudott az első meccsen Londonban, a West Ham ellen, és a visszavágón a 17. percben emberelőnybe került Cresswell kiállítása miatt. Az emberelőnyt gyorsan kihasználta a Frankfurt, Borre egy szépen kijátszott akció után talált be.

A német klub így kettős győzelemmel jutott a május 18-i, sevillai döntőbe.

Európa Liga, elődöntő, visszavágók:

Glasgow Rangers (skót) – RB Leipzig (német) 3-1 (2-0)
gól: Tavernier (19.), Kamara (24.), Lundstram (81.), illetve Nkunku (71.)
továbbjutott: a Rangers, 3-2-es összesítéssel.

 

Eintracht Frankfurt (német) – West Ham United (angol) 1-0 (1-0)
gól: Borre (26.)
kiállítva: Cresswell (17., West Ham)
tj.: a Frankfurt, kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.

Olvasói sztorik