Nemzetközi foci

Orosz vb-hős: A Kreml zombivá változtatta és átmosta a volt feleségem agyát

PATRICK HERTZOG / AFP
PATRICK HERTZOG / AFP
Már nem szeretne találkozni volt feleségével Oleg Szalenko, az oroszok egykori válogatott csatára, mert úgy érzi, az orosz propaganda teljesen átmosta az agyát.

„Furcsa helyzetben vagyok. Oroszországban születtem, és ott éltem életem fontos részét. Ott van egy családom – az első feleségem és egy fiam. De a volt nejem nem akarom viszontlátni.

Már elküldtem a pokolba, mert a Kreml propaganda zombivá változtatta és átmosta az agyát

nyilatkozta.

Kapcsolódó
„Nyárra valószínűleg végzünk az oroszokkal, Skócia pedig júniusban is gyönyörű”
A Metalist Harkiv futballcsapatának egyik vezetője annak örül, hogy még van esélye az ukránoknak a vb-részvételre.

„Világossá tettem a nyugati újságíróknak: gyorsan meg kell állítani a háborút, nyomást kell gyakorolni a nyilvánosságra, nyomást kell gyakorolni a kormányokra. A szankciók hasznosak, de Ukrajnának fegyverre van szüksége” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Milliárdokkal a csomagtartóban menekült Magyarországra a Dinamo Kijev tulajdonosa
A Szurkisz fivérek támogatják az ukránokat, igaz, az csak most derült ki, hogy az orosz invázió harmadik napján elmenekültek hazájukból.

Szalenko ukrán apától és orosz anyától született 1969-ben, Leningrádban, pályafutása során többek között megfordult a Dinamo Kijevben, a spanyol Valenciában és a skót Rangersben. A szovjet U20-as válogatottal részt vett az 1989-es ifjúsági világbajnokságon, ahol öt góljával gólkirály lett.

A Szovjetunió felbomlása után egy meccs erejéig az ukrán válogatottban szerepelt (1992. április 29-én éppen Magyarország ellen Ungváron, a mérkőzést Kiprich József kettő és Sallói István egy találatával a vendégek nyerték 3-1-re), majd nyolc mérkőzést kapott az orosz nemzeti csapatban is.

1994-ben ott volt az Egyesült Államokban rendezett vébén, ahol a Kamerun elleni 6-1-es győzelemből öt találattal vette ki a részét, végül hat góllal – a bolgár Hriszto Sztoicskovval együtt – gólkirály lett.

Olvasói sztorik