NB II

Ex-siófokiak sikere

Az NB II tízedik fordulójában: Siófok–Ajka 0-3.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 8. forduló
FGSZ Siófok – FC Ajka 0-3 (0-1)
Siófok, 750 néző. Játékvezető: Varga L.
Siófok: Tajti – Futó, Fehér Zs., Papp Sz., Novák A. – Nagy D., Vass M. (Fülöp N., a szünetben), Peszmeg (Horváth B., 73.), Gárdos – Bogáti (Mokánszki, 59.), Dajics. Edző: Horváth Károly
Ajka: Jánosa – Fodor M., Jagodics M., Pákai, Gunther – Horváth A., Lattenstein (Hanzl, 63.), Sipos N. (Kanta Sz., 73.), Skriba (Dancsecs, 87.) – Sowunmi, Major. Edző: ifj. Mihalecz István
Gólszerzők: Sowunmi (28.), Gunther (61.), Major (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hat egykori siófoki játékossal a soraiban érkezett a rangadóra az Ajka, amelyet a balatoniak korábbi edzője irányít.

Az ötödik percben Nagy Dániel középre lőtt labdáját az érkező Dajics elöl az utolsó pillanatban vágták ki a védők. Két perccel később Nagy Dániel lövését blokkolták, a kipattanót Gárdos ollózta kapura, a labda a keresztlécet súrolva ment fölé. A 11. percben Sowunmi középre passzolt labdájánál Fehér Zsolt nagyot mentett. A huszadik percben Gárdos lövését Jánosa védte.

A 22. percben Lattenstein távoli lövését Tajti Norbert hárította. A 29. percben Vass Mátét felrúgták a középpályán, de a játékvezető nem jelzett, így egy gyors ajkai kontra végén a jobbról bepasszolt labdát Sowunmi a hálóba passzolta (0-1). A 36. percben Sowunmi belőtt labdáját Tajti lábbal védte A 42. percben Major nagy ziccerét Tajti bravúrral, lábbal védte. A szünet előtt Nagy Dániel középre passzolt, Dajics érkezett, de Jagodics Márk mentett becsúszva.

Az 59. percben Nagy Dániel az ötös sarkáról az oldalhálóba lőtt. Két perccel később Gunther szabadrúgása megpattant Tajti előtt, és a hálóba került (2-0). A 62. percben Futó Zsombor lövését védte Jánosa. A hetvenedik percben Sowummi beadását Major vágta hét méterről a kapu mellé, nem is kicsit… A 75. percben Dajics gólját les miatt nem adta meg a bíró. Négy perccel később Novák Alexisz lövését védte előrevetődve Jánosa. A 82. percben Kanta Szabolcs a kapuval szemben áll fölé lőtt.

A 86. percben Major cselezte be magát a tizenhatoson belülre, és a hálóba bombázott (0-3). A másik oldalon Fülöp Noel beadását Horváth Bence fejelte kapura, de Jánosa szögletre tolta a léc alól a labdát. A 91. percben Horváth Bence lövését Jánosa ismét védte.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik