Nemzetközi foci

Megizzasztotta a Bayern Münchent a tökutolsó Fürth

MICHAELA REHLE / AFP
MICHAELA REHLE / AFP

A múlt heti, Bochum elleni sima vereség, majd a szerdai, Salzburg elleni BL-nyolcaddöntős döntetlen után nem várt nehézségekkel nézett szembe a Bayern München labdarúgócsapata a Bundesliga vasárnapi játéknapján.

Kapcsolódó
Szalai Ádám góllal mutatkozott be, de megsérült
Így kell csapatot váltani, remekelt a magyar csatár a Baselben.

A bajorokhoz az utolsó helyen álló, 22 forduló alatt mindössze 13 pontot szerző Greuther Fürth látogatott, amely egyáltalán nem ijedt meg sokkal esélyesebb riválistól.

Kapcsolódó
Két nagy hazai pofon után erre senki sem számított a Dortmundtól
Marco Reus vezetésével a hazaiak kivégezték a Mönchenladbachot.

Olyannyira, hogy a 11. percben Jamie Leweling abszolút ziccerben törhetett kapura, de Sven Ulreich védett (igaz, a bíró is sípolt, tehát valószínűleg szabálytalanságot észlelt korábban).

A 42. percben mégis a Fürth szerzett vezetést: Branimir Hrgota 18 méteres szabadrúgása megpattant a sorfalban felugró Marcel Sabitzer térdén, ez becsapta Ulreich kapust (0-1).

A szünet után azonnal egyenlített a Bayern, 30 másodperc telt el, amikor egy jobb oldali centerezést követően Robert Lewandowski találta meg először a labdát (1-1).

A 61. percben Sebastian Griesbeck öngólt vétett, máris a Bayernnél volt az előny (2-1), de a vendégcsapat nem adta fel és aktivitása két kapufát is eredményezett.

Gólt azonban ismét a Bayern és természetesen Lewandowski szerzett, aki a 81. percben szép fejessel a 3-1-re alakította az eredményt.

A 4-1-es végeredményt végül a csereként beállt Eric Maxim Choupo-Moting állította be.

Bundesliga, 23. forduló

Bayern München – Greuther Fürth 4-1 (0-1)
gól: Lewandowski (47., 82.), Griesbeck (61., öngól), Choupo-Moting (90+1.), illetve Hrgota (43.)

 

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach 6-0 (2-0)
gól: Reus (26., 81.), Malen (32.), Wolf (70.), Moukoko (74.), Can( 90+1., 11-esből)

 

Hertha – RB Leipzig 1-6 (0-1)
gól: Jovetic (48.), illetve Henrichs (20.), Nkunku (64., 67., az elsőt 11-esből), Olmo (74.), Haidara (81.), Poulsen (88.)
piros lap: Kempf (62., Hertha)

Olvasói sztorik